Veteriner Fakültesi 28. yılını kutladı

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, “Veteriner Hekimliği Öğretimi’nin 168’inci, fakültenin ise 28’inci Kuruluş Yıldönümü” nedeniyle Halil Cin Konferans Salonu’nda tören düzenledi.
Törene Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Erer, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Alaçam,  Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ramazan Gürbüz, Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
96 YAŞINDAKİ HEKİM’E TEŞEKKÜR PLAKETİ
Yaklaşık 70 yıl Türkiye’nin çeşitli illerinde veteriner hekim görev yapan, halen Konya Et Kombinası’nda çalışan 96 yaşındaki Veteriner Hekim Fahri Atalay’a günün anısına Dekan Prof. Dr. Hüdaverdi Erer tarafından mesleğe katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Törende duygulanan Atalay, öğretim üyeleri ve geleceğin veteriner hekimlerine teşekkür etti. Prof. Dr. Hüdaverdi Erer, 50 öğrenci ile eğitim-öğretime başladıkları fakülteyi bugün AB standartları seviyesinde eğitim verir duruma getirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Erer, “Fakültemiz bundan 28 yıl önce eğitim-öğretime başlamıştı. Bugün 72 profesör, 13 doçent, 9 yardımcı doçent, 35 araştırma görevlisi ve 4 uzman olmak üzere 133 akademik, 42 idari personel ile görev yapıyoruz. Yurtiçi ve dışında kabul gören ve takdir toplayan araştırmalarımız, fiziksel yapı ve ekipmanımızla ülkemizdeki veteriner fakülteleri arasında ilk sıralarda yer alıyoruz.” dedi.
Konya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ramazan Gürbüz ise ülkelerin ve toplumların ekonomik ve sosyal seviyelerinin yükseltilmesinin bilimsel değeri yüksek mesleklerle mümkün olduğunu, veteriner fakültelerinin ise 168 yıldır bu görevi başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Alaçam, “Bilimsel Araştırma ve Etik” konulu sunumunu yaptı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri