Türkiye'nin ilk kutu kolası yıllar sonra yeniden üretildi! 1958'de piyasaya sürülmüştü

Türkiye'de soğuk içeceklerde yerli markaları araştıranlara güzel haber verildi. Ülkenin ilk kutu kola markası raflara geri döndü. Geçmişi 1958 yılına dayanan kola yeniden üretilmeye başladı.

Türkiye'de soğuk içecek markalarındaki seçenekleri araştıran vatandaş için güzel haber verildi. Geçmişi 1958 yılına dayanan kola markasının yeniden üretilmeye başlaması herkesi sevindirdi. 1958 yılında doğan ve bir dönemin simgesi haline gelen Türkiye'nin ilk kutu kola markası Bixi Cola, 68 yıllık köklü mirasıyla market raflarına geri döndü. Akıl İçecek A.Ş. çatısı altında modern teknolojiyle yeniden üretilmeye başlanan marka, çocukluk anılarını geleceğin üretim standartlarıyla buluşturuyor.

ÇOCUKLUK ANILARINDAN GÜNÜMÜZE UZANAN HİKÂYE

Özellikle 1980'li ve 1990'lı yıllarda geniş kitleler tarafından benimsenen ve "Genciz, Bixi İçeriz!" sloganıyla hafızalara kazınan Bixi Cola, yıllar boyunca milyonlarca insanın yaşamında özel bir yer edindi. Yalnızca bir içecek markası olmanın ötesine geçerek mahalle bakkallarının, aile sofralarının ve yaz tatillerinin unutulmaz simgelerinden biri olan marka, uzun süren sessizliğini bozdu.

MİRAS MODERN TEKNOLOJİYLE BULUŞUYOR

Köklü geçmişine duyduğu saygıyı koruyarak üretim altyapısını tamamen yenileyen Bixi Cola, Akıl İçecek A.Ş.'nin yatırımlarıyla günümüz teknolojisine taşındı. Marka; gelişmiş dolum tesisleri, modern üretim hatları, yüksek kalite standartları ve uluslararası gıda güvenliği prensipleri doğrultusunda yeniden tüketiciye sunulmaya başlandı.

YENİ NESİLLERLE KÜRESEL PAZARLARA AÇILACAK

Hedeflerinin sadece nostalji yaşatmak olmadığını belirten marka yetkilileri, Bixi'yi yeniden Türkiye'nin en sevilen yerli kola markalarından biri yapmayı amaçlıyor. Yerli üretim gücünü arkasına alan Bixi Cola, yeni nesil tüketicilerle buluşmanın yanı sıra önümüzdeki dönemde uluslararası pazarlarda da Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor. Yakın zamanda birçok marketteki raflarda yerini alması beklenen ünlü marka şimdilik seçkin satış noktalarında müşterileriyle buluşuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri