Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), uzun yıllardır portföyünde bulunan Türkiye'nin en büyük mobilya markalarından olan İstikbal Mobilya'yı ihale yoluyla satışa sundu. Bellona'nın ardından sektörün bir diğer devinin satışı, piyasalarda büyük yankı uyandırdı.
İHALE BEDELİ VE TARİHLER BELLİ OLDU
Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri bulunan İstikbal Mobilya'nın satışı için belirlenen muhammen bedel 12,5 milyar TL olarak açıklandı. İhaleye katılım için yatırılması gereken teminat tutarı ise 625 milyon TL olarak belirlendi. İlgilenen alıcıların, 29 Eylül 2025 tarihine kadar teklif başvurularını tamamlaması gerekiyor. Açık artırma usulüyle yapılacak olan ihale, 30 Eylül 2025 tarihinde TMSF'nin Esentepe'deki merkez binasında gerçekleştirilecek.
YABANCI YATIRIMCININ DA İLGİSİ BÜYÜK
Türkiye'nin en meşhur mobilya fabrikalarından biri olan İstikbal'in satış sürecine sadece yerli yatırımcıların değil, yabancı firmaların da büyük ilgi gösterdiği konuşuluyor. Sektör kulislerinde, bu büyük satışı gerçekleştirmek için yabancı yatırımcıların da hazırlık yaptığı söyleniyor.
9 YILDIR TMSF BÜNYESİNDEYDİ
İstikbal Mobilya, 2016 yılında yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Boydak Holding bünyesindeyken yönetimi TMSF'ye devredilmişti. Yaklaşık 9 yıldır TMSF tarafından atanan kayyum heyetiyle yönetilen şirket, bu süreçte de üretim ve satış faaliyetlerine devam etmişti.