Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri var! Ünlü şirketin yüzde 30'u Araplara satılıyor

Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri olan enerji devinin yüzde 30'u Suudi Arabistan'a satılıyor. Söz konusu satış işlemlerinde son aşamaya geçildi.

Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri olan enerji devinin yüzde 30'u Suudi Arabistan'a satılıyor. Söz konusu satış işlemlerinde son aşamaya geçildi. Dünyanın en büyük petrol şirketi olan Saudi Aramco, bir süredir Türkiye'de sürdürdüğü yatırım çalışmalarında son aşamaya geldi. Buna göre yapılacak olan satın almaların detayı da belli olmaya başladı.

YÜZDE 30'LUK HİSSESİ SATILACAK

Şirket yetkilileri tarafından Türkiye'de yürütülen görüşmelerin ardından, Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) sahibi olduğu Güzel Enerji'nin yüzde 30'unun Suudi şirkete satışı için anlaşmada son aşamaya gelindi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, satış işleminin tamamlanmasıyla birlikte Saudi Aramco, Türkiye'nin önde gelen akaryakıt şirketi TotalEnergies başta olmak üzere M Oil, Valvoline ve Türk Petrol'ün önemli hissedarları arasında yer alacak.

KARAR KESİNLEŞİNCE DUYURULACAK

Söz konusu anlaşmalarla ilgili nihai kararın önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. OYAK Enerji Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Doğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Aramco şirketi ile ortaklık, iş birliği ve ticari konularla ilgili görüşmeler yaptıklarını duyurmuş ve OYAK'ın akaryakıt dağıtım şirketi Güzel Enerji'de hisse devri ve ortaklığın söz konusu olabileceğini belirtmişti. Şirketin Türkiye'nin 81 ilinde şubeleri bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri