Türk Eğitim Sen Şube Başkanı: Meb Atamalarında Komedi Yaşanıyor

Türk Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2014 yılı il ve ilçe ile şube müdürlükleri kadrolarına atama yapılması için yapılan sınavlarda komedi yaşandığını iddia etti.

Türk Eğitim Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2014 yılı il ve ilçe ile şube müdürlükleri kadrolarına atama yapılması için yapılan sınavlarda komedi yaşandığını iddia etti. Sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Demir, “MEB bünyesinde geçtiğimiz 29 Aralık’ta bir sınav yapıldı. Bu sınav, MEB taşra teşkilatı görevde yükselme sınavıydı. Arkadaşlarımız yazılı sınava girdiler. Yazılı sınav, sözlü sınava girebilmek için yapılmış. Yazılı sınavdan 70 alanlar, sözlü sınava girme hakkı kazandı. Buradaki komedi, yazılı sınavın mülakatta hiçbir ehemmiyeti olmaması. 70 alınca sadece sözlü sınava girme hakkı elde ediyorsunuz, burada torpil devreye giriyor.” dedi.

'SÖZLÜ SINAVDA TUHAF TUHAF SORULAR'

MEB atamalarında şaibelerin ayyuka çıktığını, sözlü sınavlarda "tuhaf tuhaf" sorular sorulduğunu ifade eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, “Komedi ve torpiller yaşanıyor. Daha önce atama için yazılı sınavla sözlü sınavın ortalamasını alıyorduk. Müdür atamalarında ek bir geçmişe dayalı kariyer çalışmalarını da alarak, bunların toplamını birleştirerek ortaya çıkan puanla arkadaşların ataması yapılıyordu. Şimdi ne oldu? Şimdi bu kalktı, insanlara, ‘Sen bir yazılıya gir, 70 al, sözlüye girme hakkı kazan.’ deniyor. Sözlüde de torpil ayyuka çıktı.” şeklinde konuştu. Demir, MEB’deki atamalarla ilgili müracaatların 4-10 Nisan 2014 arasında yapıldığını, atamaların ise 16 Nisan tarihinde yapılacağını sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri