Transferde Türkiye 3. sırada

FIFA 2012'de transfere en çok para harcayan ülkelerin listesini yayımladı. Bu listeye göre türkiye 3. sırada yer adlı.

Geçtiğimiz yıl ülkemizdeki takımların transfere harcadıkları para netlik kazandı. FIFA'nın geçtiğimiz sezon yapılan futbolcu transerlerinin ücretlerinin ülkelere göre dağılımını yayınladığı  “Global Transfer Market 2012” listesine göre Türkiye transferde en çok para harcayan 3. ülke oldu.

 

Global Transfer Market 2012 listesinde 6 kıtada 200'ü aşkın ülkede faaliyet gösteren 5 bin 600 kulüp ile ilgili veriler ortaya koyuldu. Bu verilere göre 2012 yılında 11 bin 552 futbolcu transferi gerçekleşti. Bu transferlerde ise 2.5 milyar dolar harcandı.

 

LİDER İNGİLTERE

 

Türkiye ise 2012 yılında transfere harcadığı 78 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Global Transfer Market 2012 listesinin zirvesinde ise İngiltere yer aldı. İngiltere 2012 yılında transfere harcadığı 314 milyın dolar ile bu yılda transfere en çok para harcayan ülke oldu. İngiltere'yi ise Rusya izledi. Rus kulüpleri 2012 yılında transfere 256 milyon dolar harcadı. Rusa 2012 yılında transfere harcadığı 216 milyon dolar ile listede ikinci sırada yer alırken bu ülkeyi Türkiye takip etti. Ülkemiz takımları 2012 yılında transfere 78 milyon dolar harcayarak listenin üçüncü sırasında kendine yer buldu.

 

BREZİLYA EN ÇOK KAZANAN ÜLKE

 

Global Transfer Market 2012 listesine göre Brezilya 2012 yılında yurt dışına gönderdiği futbolculardan 121 milyon dolar gelir elde etti. Brezilya'yı bu alanda Portekiz 103 milyon dolar ile takip ederken listenin üçüncü sırasında 91 milyon dolar ile İtalya yer aldı.

 

ÜLKE           GELEN OYUNCU    GİDEN OYUNCU

AVRUPA               6387                          6543

G.AMERİKA          1992                          2014

ASYA                   1608                          1180

AFRİKA                761                            1133

K.AMERİKA           804                             666

OKYANUSYA            0                                16

 

 

Ceplerini doldurdular

 

2012’de futbolcu menajerleri 1152 transferin 706’sından komisyon aldılar. Menajerlere en çok parayı İngiliz kulüpleri verdi (59 milyon dolar). İtalyan kulüpleri menajerler için 41 milyon euro, Rus kulüpleri ise 23 milyonu gözden çıkardılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri