Türkiye'de elektrikli otomobil pazarındaki dengeler Ağustos 2025 itibarıyla değişti. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) raporuna göre, Tesla'nın Model Y modeli, yerli otomobil Togg T10X'i geçerek ayın en çok satan elektrikli aracı oldu. Bu durum, Togg'un rekabette yeniden zirveye çıkmak için özel bir kampanya hazırladığı yönünde söylentilere yol açtı.
TOGG T10X SATIŞLARI TESLA'NIN GERİSİNDE KALDI
ODMD verilerine göre, Ağustos 2025'te Tesla Model Y, 8 bin 730 adet satışla ilk sırada yer alırken, Togg T10X 1.249 adet satışla ikinci sıraya geriledi. Yılın ilk sekiz aylık dönemine bakıldığında ise Tesla Model Y'nin toplam 25 bin 756 adetle Togg T10X'i (21 bin 70 adet) geride bıraktığı görülüyor.
BYD gibi Çinli markaların da yükselişi, Togg üzerindeki rekabet baskısını artırdı. Bu tablo, Togg'un pazar liderliğini korumak için yeni bir strateji izlemesi gerektiği beklentisini doğurdu.
TOGG'DAN FAİZSİZ KREDİ KAMPANYASI İDDİASI
Piyasada konuşulan iddialara göre Togg, bu durumu değiştirmek için T10X modeline özel, faizsiz bir kredi kampanyası başlatacak. Söylentilere göre kampanya kapsamında, aracı satın almak isteyenlere sadece 600 bin TL peşinat ödeme imkanı tanınacak.
Peşinatı ödeyenlere T10X'in anında teslim edileceği ve kalan tutarın da çok cazip taksitlerle, faizsiz kredi imkanıyla ödenmesinin sağlanacağı belirtiliyor. Eğer bu kampanya gerçekleşirse, Togg T10X'in satış rakamlarında büyük bir artış yaşanması ve elektrikli otomobil pazarındaki rekabetin yeniden kızışması bekleniyor.