Test çöz siteleri ile 6.sınıf sınavlarına hazırlan

6. Sınıf testleri ve sınavlar için öğrencilerin test tekniklerine ve pratiğe ihtiyacı var. İnternet ortamında bir çok test çöz sitesi olması bu ihtiyacı karşılamak için mantıklı bir çözüm.

Öğrencilerimiz, hayatlarının her aşamasında bizim yönlendirmemize ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaca cevap bazen aileden anne babadan gelir bazen de okulda öğretmenlerden. Öğrencilerimizin kalıcı kişilikleri bu yardımlar sayesinde oluşur. Kendine güvenen ve çalışmayı seven bir nesil yetiştirmek için onlarla iletişimimizi en üst seviyede tutmalıyız. 6.sınıfa geçmiş bir öğrenci artık bazı sorumluluklarını kendisi yerine getirebilir. Kendi kendine online test siteleri test çöz sayfalarında 6. sınıf testleri ile pratik yapar, ders çalışıp ödevlerini yapar. Kısa vadeli ve uzun vadeli bazı planlamalarını yapabilir. Okul hayatında da 6.sınıfta oldukça yoğun bir müfredatla karşılaşacağı için planlı çalışması halinde başarılı olacaktır. Test tekniğinin bu sınıfta bir öğrencide artık oturmuş olması gerekir. Yani önüne bir soru geldiğinde neye bakacağını bilir ve bu konuda çok tereddüt yaşamaz. Test tekniğinde geride olduğunu düşünen bir öğrenci sitelerinde test tekniğini pratikle geliştirebilir.

 

Ortaokulu artık benimsemiş ve yavaş yavaş Teog hedefleri belirlemeye başlamıştır. Bu aşamada olan bir öğrencinin yapacağı en önemli şey; düzenli ders çalışmayla birlikte düzenli test çözmek olmalı. Bunu iki şekilde yapabilir. Ya iyi bir test kitabı bulup ondan her akşam ders tekrarından sonra soru çözmeli ya da bir test çöz sitesi üzerinden 6. sınıf testleri sayfasına erişerek 6. sınıf testleri için pratik yapabilir. 6.sınıfta bir öğrenci her gün düzenli olarak konu tekrarı yapmalı ve bu konuları pekiştirme adına test çözmeli. Konu eksiği olmazsa yıl sonunda hem okul notları adına iyi bir başarı elde etmiş olur hem de 7.sınıfta gireceği sınav adına birikim kazanmış olacaktır. Teknoloji çağında yaşadığımız için çocuklarımız bir şekilde internete girmekteler. Eğer ders çalışma adına onları internete kontrollü bir şekilde yönlendirirsek vaktini boşa harcamaz. İyi bir test çözme sitesi bulup oradan ders çalışması ve test çözmesi sağlanabilir. Sitenin bölümüne girip “6. sınıf test çöz kısmını tıklayıp test çözmeye başlayabilir. Ayrıca, burada çözdüğü testlerdeki başarı sıralamasına da bakabilir.

Bu konuda internet ortamında online olarak test çözülebilecek bir çok site var. Bizim önerebileceğimiz test çöz sitesi ise; ilgili sitede bir çok test bulunmaktadır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri