Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da Halfeti'de toplanıp Ömerli Köyü'ne giden grupta yer alan ve terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen kişilere yönelik cuma günü Şanlıurfa ve 6 ilçede düzenlenen operasyonda A.D., C.U., B.G., A.Ş., İ.Y., M.Y., Ö.K., S.K., Ş.Y., M.K., Y.K., M.D., Y.A., Y.K., A.F., H.T., Z.D., M.R.G.ve M.K. gözaltına alınmıştı.
İki gün boyunca ifadeleri alınan 19 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından suçun işlendiği ilçe olan Halfeti'de adliyeye sevk edildi. Adliyede savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 19 kişi tutuklandı.
Tutuklanan 19 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa'ya getirildi ve Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan cezaevine konuldu. Şahısların cezaevine girerken zafer işareti yaptıkları ve slogan atmaya çalıştıkları görüldü.