Terör ABD destekli

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini ve aynı anda 4 terör örgütüyle mücadele ettiğini, dış mihrakların ise örgütlere açık destek verdiğini söyledi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı Eylül ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. Parti binasında düzenlenen toplantıya; Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Mustafa Yılmaz, Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz ve çok sayıda partili katıldı.

ABD'NİN FOYASI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye'nin 4 terör örgütü ile sıcak bir çatışma içinde olduğunu söyleyen Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, terörün kaynağına dikkat çekti. ABD'nin IŞİD'in ömrünü 20 yıl olarak belirlediğini belirten Çetinkaya, “FETÖ, PKK, PDY ve IŞİD. Bunların hepsi başımıza bela oldu. Bunlar nereden çıktı? ABD, kalkmış IŞİD'in ömrüne 20 yıl biçiyor. ABD, Türkiye'ye IŞİD'i 20 yıl bela edeceğini açıkça söylüyor. 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişimi de ABD, tarafından planlandı. Bu aşikar bir durum, artık herkes biliyor” dedi.

FETÖ VE PKK DIŞ MİHRAKLI

Gerek FETÖ'nün gerekse PKK'nın kural tanımadığını, bu terör örgütlerinin kendi menfaatleri için insanlığı bile yok edeceklerini dile getiren Çetinkaya, terör örgütleri için her şeyin mübah olduğunu ifade etti. Çetinkaya, şunları kaydetti: “Dışarıdan destek almayan bir terör örgütünün yaşama şansı yok. Planlanan darbenin de gerçekleşme ihtimali yok. 15 Temmuz gecesi yaşananlar farklı. Girişimde de dış mihrakların desteği vardı, fakat Allah, gerçekleşmesine fırsat vermedi. Darbeyi FETÖ yaptı, cuntacılar da kalkışmayı destekledi.”

MAĞDURİYETLER ARTTI

“FETÖ mağdurlarından her gün bizlere yüzlerce mail ve şikayet geliyor” diyen Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'At izi it izine karıştı' cümlesini hatırlatarak, “İt izi bile bu dönemde izini kaybetti. 2 aydır açığa alınan insanlar var. Sorgulaması yapılmadan, savunması alınmadan asla kimse cezalandırılamaz. Bunun aksi hukuka aykırıdır. Durum sadece bundan da ibaret değil. Savunması alınmadan ihraç edilenler de var. Suçlular illa ki vardır. Bunlar hak ettiği cezayı sonuna kadar almalı. Fakat olay ile ilgisi alakası olmayan kişilerin yaşanan karışıklıktan mağdur olmasını doğru bulmuyoruz. Yanlıştan bir an önce dönülmelidir” şeklinde konuştu.

GELİR EŞİTSİZLİĞİN ARTIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in 2015 yılı Gelir ve Yaşam koşulları verilerine göre ülkede büyük bir gelir eşitsizliğinin yaşandığını söyleyen Çetinkaya, zenginlerin daha zengin olduğunu, garibanların ise daha kötü bir yaşama doğru gittiğini belirtti. Bir kişinin aylık gelir ortalamasının 600 TL gibi bir rakama denk geldiğini sözlerine ekleyen Çetinkaya, “Adil düzen sistemi ve yatay kalkınmaya ihtiyaç var. Bunu da en iyi Saadet Partisi yapar. Nitelikli siyaset ve yönetim şart. Nitelikli insanlar yetiştirmeliyiz. Kaliteli bir eğitime ihtiyaç duyuyoruz” sözlerini kullandı.

SAADET'TE KONGRE SÜRECİ

“Olağanüstü kongreye gidecek olan Saadet Partisi, istişareye en çok önem veren partidir” diyen Çetinkaya, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kongre öncesi geniş katılımlı bir istişare yapacağız. Bizde aday olmaz. Davamızı yaşatmaya çalışırız. Resmi başvuru şu an itibariyle olmadı. Bizim dostluğumuz ekmek ve su gibi bir ihtiyaçtır. Buna hamd ediyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri