"Tel Aviv’i de başkent olarak görmüyoruz"

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, "Bırakın İsrail’in başkentinin Kudüs olmasını, Tel Aviv bile başkent olarak kabul edilemez” dedi.

Özgür Kudüs için Kıbrıs’ta binlerce kişi bir araya geldi. Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği’nin (ESKAD) her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Kudüs Gecesi” programı bu yıl yine yoğun bir katılım ile Yakın Doğu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programa AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, ezgi sanatçısı Yusuf Karaburç’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

ÖNEMLİ OLAN NEREDE DURDUĞUMUZDUR

ESKAD Ada Başkanı Mustafa Sinan Gökçe ise savaşın galibinin belli olduğunu, elbet Müslümanların bir gün galip geleceğini belirterek, “Önemli olan bu hak davada bizim nerede durduğumuzdur. Kudüs davasından asla vazgeçmeyeceğiz. Kudüs barışın ve huzurun şehri olmaya devam edecek. İsrail denen küresel terörün çocukları öldürmesine, kadınlara, yaşlılara saldırmasına sessiz kalmayacağız” dedi.

ABD’NİN ŞIMARIKLIĞININ SEBEBİ, DAĞINIKLIĞIMIZDIR

ABD’nin İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanımasının küstahlık olduğunu belirten Turhan, “Bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları işgal altındadır. İsrail, bulunduğu her santimetrekare toprakta işgalcidir. Bırakın İsrail’in başkentinin Kudüs olmasını, Tel Aviv bile başkent olarak kabul edilemez. ABD’nin ve İsrail’in küstahlığının, şımarıklığının sebebi maalesef İslam ülkelerinin dağınıklığı ve birlikte hareket edememesidir” diye konuştu.

 

 

 

KARARI TANIMIYORUZ

İstiklâl Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın ev sahibi ESKAD Genel Üniversiteler Başkanı Abdullah Küçük, Trump’ın sözde kararını tanımadıklarını ve Kudüs’ün İslam’ın olduğunu vurgulayarak, programı düzenleyen üniversite teşkilatına ve katılımcılara teşekkür etti. Kudüs müdafaalarının devam edeceğini ifade eden Küçük, “Biz hakkı ve adaleti savunanlar olarak her zaman Filistin halkının yanında olacağız” dedi.

KUDÜS SEVDALI BİR NESİL YETİŞİYOR

Türkiye’de ve dünyada Kudüs ve Kıbrıs duyarlılığını Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oluşturduğunu ifade eden AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Erbakan Hocamız ve Milli Görüş hareketi bu millete İslam inancının temel esaslarını yeniden hatırlatmıştır. Bundan dolayıdır ki bugün İstanbul’a, Diyarbakır’a, Lefkoşa’ya, Mağusa’ya, Mekke’ye ve Kudüs’e sevdalı bir nesil yetişiyor. Kıbrıs ise hem Akdeniz’in hem de İslam coğrafyasının anahtarıdır. Bu açıdan ilk kıblemiz, kadim şehir Kudüs ve Filistin toprakları Kıbrıs’ı yakinen ilgilendirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri