Su tasarrufu yapan okullara "Mavi Bayrak" verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ), su tasarrufuyla ilgili belirlenen kriterleri yerine getiren 30 okula "Mavi Bayrak" verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KOSKİ), su tasarrufuyla ilgili belirlenen kriterleri yerine getiren 30 okula "Mavi Bayrak" verdi.

KOSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, okulların Mavi Bayrak alabilmesi için belirli kriterlere sahip olması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Okul bahçesi düzenlemesi, su timi oluşturulması, okul tuvaletlerinde su israfının önüne geçilmesi, yağmur suyu depolama ünitelerinin kurulması ve ihtiyaçları miktarı kadar su kullanımının sağlanması gibi önemli kriterler koyan KOSKİ Genel Müdürlüğü, takip işini yürütecek olan okul su timlerine görevli kartı vererek yetkilendiriyor. Kriterlere uyulup uyulmadığını da denetleyen KOSKİ Genel Müdürlüğü, kriterlere uymayan okullardan Mavi Bayrağı'nı geri alıyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri