Sorunların sebebi emperyalist düşünce

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu her hafta yaptığı basın açıklamasının 205.'sini gerçekleştirdi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu her hafta yaptığı basın açıklamasının 205.'sini gerçekleştirdi. Kayalıpark Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının bu haftaki sözcüsü Yaşar Turgut oldu. Dünyanın dört bir yanının büyük bir ateş çemberiyle kuşatılmış durumda olduğunu söyleyen Yaşar Turgut, yaşanan sorunların sebebinin emperyalist düşünce olduğunu belirtti. Turgut, dünyanın dört bir yanında çıkan ateş çemberinin gün geçtikçe daralmakta olduğunu ve geçici, günü kurtarmaya yönelik anlayışların problemi çözmediğini söyledi. Dünyanın bir tarafı açlıkla karşı karşıya kalırken diğer tarafında işgaller ve işgalin getirdiği sorunlar bulunduğunu aktaran Turgut, "Kuraklık nedeniyle bir bölgede insanlar açlıktan ölüyor. Baskı ve zulüm, halk ayaklanmalarına sebebiyet veriyor. Milyonlar meydanlarda hak talep ediyor, diktatörler ise bunlara ayak diretiyor. Dünyanın başka bir yerinde ellerinden imkanları alınmış varoşların, gettoların çocukları haklarını ellerinden alanlara karşı şehirleri yakarak, yağma hareketi düzenliyor. Ekonomik krizler dünyanın bir başka bölgesini, yaşanmaz hale getirmekte. Dünyanın içinde bulunduğu vaziyet bu" dedi.

'ÇÖZÜMLER GÜNÜ KURTARMAYA YÖNELİK'

Dünyanın dört bir yanında yaşanan sorunlara karşı, her bir sorun için ayrı çözümler düşünülüp uygulandığını dile getiren Turgut, açlık sorunu yardım kampanyalarıyla, işgaller işbirlikçilerin halkları işgale razı etmesiyle, halk ayaklanmaları demokrasi vaatleriyle, ekonomik krizler yeni borçlanmalarla ve varoşların ayaklanmaları polis tedbirleriyle çözüme kavuşturulmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Bu çözümlerin her birisi, geçici bir dönem meselenin üzerini örtmeye yarayabilir ve vicdanları kısa bir süre de olsa rahatlatabilir. Fakat bu yapılanlar kalıcı bir çözüm olmayacaktır. Bu sorunların ana nedenini bulup çözüme yönelik kaygılar taşınmalıdır. Aksi takdirde yapılanların her birisi, rüzgara karşı yürümekten, akıntıya karşı kürek çekmekten ve problemin özünü büyütmekten başak hiç bir işe yaramayacaktır" diye konuştu.

'EMPERYALİZM OLDUĞU SÜRECE PROBLEMLERE ÇÖZÜMÜLEMEYECEKTİR'

"Bu problemlerin ana nedeni, sömürgecilik, emperyalizm ve doymak bilmeyen azgın insan iştahıdır. Emperyalizm ve onun her çeşidine karşı köklü bir direniş ortaya konulmadıkça bu problemler çözülmeyecektir" diyen basın sözcüsü Turgut, "Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği, Amerika ve yandaşları, çözümün bir tarafından bulunmuyorsa problemin kim olduğunu kavramakta zorluk çekeriz. Problemin kaynağı insanlığın üzerine çöreklenmiş kan emci emperyalist, işgalci devletler topluluklarıdır" ifadelerini kullandı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER YENİDEN DİZAYN EDİLMELİ

Birleşmiş Milletlerin yeniden hak ve adalet üzerine dizayn edilmesi gerektiğini de dile getiren Yaşar Turgut, sözlerini şöyle tamamladı: "Birleşmiş Milletler (BM) güvenlik konseyi uygulamasından ve veto haklarından bir an önce vazgeçmelidir. BM Amerika güdümünden çıkartılarak, ulusların adalet üzerine temsil ve katılımları sağlanmalıdır. Dünya ekonomisi sanal bir ekonomi olmaktan çıkarılıp reel ve gerçekliği olan bir ekonomiye dönüştürmeli, faiz ve finans kurumlarının tekelinden kurtarılmalıdır. Biz sömürü ve işgallerin olmadığı paylaşımın adalet üzerine kurulduğu bir dünya yaşama umudunu güdüyoruz."

MUSTAFA AKÇA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri