Sorunları dile getirmekle mükellefsiniz!

Salih Acıbadem

Bazen düşünüyor insan. Sorun bizde mi? Neden bu kadar tepki topluyor haberler? Evet galiba sorun bizde. Doğruları yazınca belli bir kitleye batıyor.

****
Bu kitleye mensup olan silahşörlerin gün geçtikçe azalması ise bizi üzmeye başladı. Eskiden ekonomiyle ilgili yaptığımız haberlere daha çok tepki gelirdi.

****
Yüzlerce kişinin haberlerin yorum kısmında bize saldırdığı dönemleri hatırlıyorum. Şimdilerde de eksik değiller. Yine çeşitli söylemlerle atıp tutuyorlar.

****
Ama halk artık doğruları konuşmaya başladı. Haberlerimize gelen yorumlar bunu doğrular nitelikte. Vatandaş gerçekleri yazan dürüst gazetecileri arar hale geldi.

****
A partisi veya b partisi.. Vatandaş parti sözcüsü gibi dolaşan gazetecilerden bıktı. Tabi bunu yapanlara gazeteci demekte abes olur..

****
Bir zam haberini bile paylaşamıyorsanız oturup ne iş yaptığınızı sorgulayın. Toz pembe başlıklar atarak bu mesleği bitirdiniz. Sayenizde gazeteler itibar görmez hale geldi.

****
Gazete toplumun sorunlarını dile getirmekle mükelleftir. Maksimum düzeyde bir performans beklemiyoruz. Olanları görmezden gelmeseniz bile yeter.

****
Birazcık sokağa kulak verin. Haber dışarıda sizi bekliyor. Bir kere bile olsa vatandaşın derdine derman olma ümidiyle yazın o haberi..

****
Dün yaşanan bir gelişmeyide buradan aktarayım. Geçtiğimiz günlerde TCDD'nin özelleştirilmesiyle ilgili haberleri hepiniz görmüşsünüzdür.

****
Daha özelleştirme kesinleşmedi ama bana kalırsanız bunu doğrular nitelikte bir gelişme yaşandı. TCDD tren abonman ücretlerine % 194 oranında zam yaptı..

****
624 TL olan Konya-Ankara arası 1 aylık abonmanlık bedeli rekor zamla 1.840 TL'ye çıkarıldı.

Zamdan en çok günübirlik Ankara'ya gidip gelen memurlar etkilenecek..

****
Bence 624 TL zaten düşük bir ücretti. Fakat 1.840 TL'ye yükseltmek acımasızlık. Yani abonmanlığa bile aykırı bu fiyat. Günlük bilet alsanız aynı fiyatlara denk geliyor.

****
Makul oranla bir zam yaparak bunu 1000 lira düzeylerine yükseltebilirlerdi. Bu kadar zam insanın aklına özelleştirme hamlesini getiriyor.

****
TCDD'yi işletecek firmaya ön ayak hazırlanıyor olabilir. Bu zam oranının iyi niyetli bir açıklaması maalesef yok.

****
Bakalım altından ne çıkacak. Merakla bekleyin..

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.