Sorgun hedefini açıkladı

Yapılan görüşmelerin ardından Başbakan Erdoğan tarafından AKP İl Başkanlığı’na atanan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, yeni dönemle ilgili hedeflerini açıkladı
KOSKİ Genel Müdürü iken Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya İl Başkanlığı’na getirilen Ahmet Sorgun, dün Bera Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları ve Ahmet Büyükakkaşlar dışındaki AKP Konya milletvekilleri de katıldı.
‘BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞI OLACAK’
Bugüne kadar Konya’nın ve Konya halkının ilerleyip gelişmesinde emeği ve alın teri olan milletvekillerine, il başkanlarına ve belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Sorgun, yeni dönemde bu hizmet kervanına katılarak ‘ben değil biz’ anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi. Kişilerin değil, ilke ve prensiplerin önemli olduğuna dikkat çeken Sorgun, “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Tayip Erdoğan’ın bana verdiği görevin sorumluluğunun bilincindeyim. Yapacağımız çalışmalarda ilimizi ve insanımızı kuşatıcı, kapsayıcı çalışmalar yapacak, ben değil biz anlayışı ile kişileri değil ilkeleri önceleyerek hareket etmeye gayret edeceğiz” dedi. Çalışmalarda Konya’ya ve Konya halkına fayda sağlayacağına inandıkları her türlü düşünce, teklif, görüş, katkı ve yapıcı eleştirilere açık olduklarını ifade eden Sorgun, “Valiliğimizle, milletvekillerimizle, belediyelerimizle, özel idaremizle, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla el ele vererek Konya’ya dair çalışmalarımızda bir bütünlük sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
YENİ YÖNETİM KİMLERDEN OLUŞACAK?
AKP Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Sorulan sorular ve verilen cevaplardan bazıları şöyle:
GAZETECİ: - Atama ile gelmiş bir il başkanı olarak görevinize genel kurul tarihine kadar mı devam edeceksiniz, yoksa olağanüstü genel kurul yapılarak seçime gidilecek mi?
SORGUN: - Bugün burada bir tanışma toplantısı düzenledik. Bizim geçmişte yaşanan olaylarla ilgili değerlendirme yapmamız doğru olmaz. Geleceğe yönelik çalışacağız.
GAZETECİ: - Sayın Sorgun atama neden gecikti?
SORGUN: - Bu sorunun muhatabı ben değil, Başbakanımızdır. Buna yanıt vermem doğru olmaz.
GAZETECİ: - Eski yöneticilerle çalışmaya devam edecek misiniz, yoksa farklı isimlerden oluşan yeni bir yönetim mi oluşturacaksınız? Sizinle birlikte genel merkeze çağrılan diğer isimlerin yönetime girmesi söz konusu mu?
SORGUN: - Biz eski yeni ayrımı yapmayacağız. Konuşmamın başında da dediğim gibi Konya için çalışmak isteyen herkese kapımız açık. Bu süreçte ilimizin tamamının temsili için gerekli çalışma yapılacaktır.
Sorgun, kendisi ile birlikte il başkanlığı için ismi geçenlerle çalışıp çalışmayacağı yönündeki soruyu da cevapsız bıraktı.
Toplantıda söz alan AKP Konya Milletvekili Sami Güçlü, demokrasinin temel kuralının seçim olduğunu ancak, zaman zaman buna müdahale edilmesi durumunun da söz konusu olabildiğini ifade etti. Demokrasinin daha iyi uygulanması için zamana bağlı olarak iyileşme içine girileceğini bildirdi. Ahmet Sorgun’un AKP Konya İl Başkanı olmasından sonra boşalan KOSKİ Genel Müdürlüğü koltuğuna kimin oturacağının ise önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade edildi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri