"Siyasette eğitim şart"

Siyaset Akademisi Derneği (SAD) yeni yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. Derneğin Genel Başkanı Memiş Taşpınar, yaptığı açıklamada temellerinin siyaset ve siyaset eğitimi olduğunu söyledi.

Bütün siyasi görüşlere açık ve düşüncelere saygılı olduklarını belirten Taşpınar, “Bugüne keder gerçekleştirilen her türlü proje ve faaliyetlerde de bu ilke göz önüne alınmıştır. Derneğimiz aslına bakarsanız herkese hitap etmektedir. Genci, yaşlısı, seçmeni, seçileni, öğrencisi bürokratı... Yani derneğimiz ve eğitimlerimizden kim faydalanmak isterse kapımız açıktır. Derneğimiz kadın ve gençlere ayrı bir önem vermektedir. Çünkü gençler siyasette ne kadar etkin rol alırsa hem dış dünyanın ülkemize bakış açısı değişecek hem de Türkiye siyasette katma değeri yüksek ülkeler arasında yer alacaktır. Bu yönde daha önce hazırlamış olduğumuz bir projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca onay görmüştür. Projenin tamamlanması aşamasında birçok kişiye siyaset anlatılmış ve eğitimler verilmiştir. Ayrıca bütün yönetim kurulu üyelerimizin de tam kadro katıldığı Siyaset Okulu adı altında 3 kez kurs düzenlenmiş olup, hazırlanan eğitimlere Türkiye ve Konya çapında geniş katılım sağlanmıştır. Eğitimleri ise ülkemizin güzide üniversitelerinden gelen alanında uzman akademisyenler vermiştir” dedi.

Yeni projelere açık olduklarını da sözlerine ekleyen Taşpınar konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bundan sonraki süreçte hedefimiz, danışan değil, danışılan. Fikir alan değil, fikir veren. Takip eden değil, takip edilen. Eğitim alan, eğitim veren. Dünyada lider bir Türkiye inşa etmek olacaktır. 2009 yılında kurulan SAD'da bayrağı devralmış bulunuyoruz. Öncelikle bizden önce derneğimizin çizgisinden şaşmadan hedefe emin adımlarla yürüyen Genel Başkan İsa Çelik ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim.” Konuşmanın ardından yeni yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıtarak basın mensuplarıyla sohbet etti.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri