EKONOMİDEKİ BÜYÜME YENİ BİR ANAYASAYA BAĞLI
Yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, yaptığı açılış konuşmasında, tempolu bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. 2010 yılına daha güvenle bakacaklarını kaydeden Korkmaz, “Gün geçtikçe büyüyen ülkemizde dünyanın en büyük ekonomileri arasına girmek için sivil anayasanın hazırlanması gerekir. TBMM bu ülkenin yüzüdür. Meclisteki her olumsuzluk ülkemizi olumsuz etkiler. Bu yüzden her şey konuşarak halledilmelidir” dedi. Konya’nın sanayi şehri olma yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Aslan Korkmaz, “2008 yılında 1.5 milyar dolarak ihracat gerçekleştirilmiş, 2010’da daha fazla ihracat gerçekleştirecektir. Yeni dönemin hayırlı olmasını dilerim” dedi.
‘MÜSİAD ÖNEMLİ KİŞİLER YETİŞTİRMİŞ’
Vali Aydın Nezih Doğan ise yaptığı selamlama konuşmasında Konya’nın siyasetine, kültürüne, sosyal hayatına etki eden isimlerin MÜSİAD’dan geçtiğinin görüldüğünü ifade etti. Ülkenin ekonomik ivme kazandığı bu günlerde sivil toplum kuruluşlarının öneminin daha iyi anlaşılacağını aktaran Vali Doğan, “Yüksek rekabet ortamında ne kadar çok dayanışma yaparsak, o kadar başarılı oluruz. Bu konuda MÜSİAD’la Konya için yapacağımız yatırımlarda paydaş olacağız” ifadelerini kullandı.
SON BİR ANAYASA DAHA YAPILMALI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal da yeni anayasa tartışmalarına değindi. Faruk Bal, “Dünyanın hiçbir milleti Türkiye kadar anayasa tecrübesi yaşamamıştır. Anayasa tartışmalarını bir kenara bırakıp son defa bir anayasa yapıp tartışmayı kaldıralım. Herkes eteğindeki taşı dökmeli ve herkes düşüncesini dile getirmelidir. Uzlaşılan konular üzerinde bir daha tartışma yapılmamalı, uzlaşılamayan konuları araştırmalı ve çözüm yolu üretmelidir” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü ise MÜSİAD yöneticilerini tebrik ederek, “Türkiye’de demokrasiye geçtiğimiz 1950’den itibaren gelişmeler yavaş yavaş yükseldi. İnsan gücünün niteliğini iyi yetiştiremediğimiz için zaman uzadı. Bu gelişme içerisinde sürekli lehe gelişme oldu, devam edecek. Nitelikli insan gücünde geleceğin Türkiye’sini kurma konusunda ortak paydanın kimlerle nasıl büyütüleceğini çok sağlıklı ve özverili bir şekilde anlaşılması, anlatılmasıyla mümkün olacaktır” dedi.
BAŞARILI SANAYİCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından aralarında Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep
Konuk’un da bulunduğu bazı iş adamlarına yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı ödül verildi. MÜSİAD’a yeni katılan iş adamlarına rozetleri takıldı. 17. Olağan Genel Kurul’da, Aslan Korkmaz başkanlığındaki MÜSİAD Konya Şube Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Lütfi Şimşek, Fahri Beserek, İbrahim Özen, Ümit Olgun, Murat Özsandıkçı, Selim Somuncu, Lokman Koyuncuoğlu, Metin Sağlam, Ramazan Erkuş, Serhat Yaya, Ahmet Kaya, M. Ali Korkmaz, Yahya Kanarya ve Osman Suda.”
RASİM ATALAY