Şiddete ağır ceza

Op. Dr. Gökhan Darılmaz, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bir dönem ürkütücü boyutlara ulaşmıştı. Çıkarılan yeni yasayla birlikte şiddet vakalarında düşüş görülüyor. Sağlık ve şiddet yan yana gelmemeli" dedi

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, sağlık yatırımları ve hizmetleri ile sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Darılmaz, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin Faruk Sükan Çocuk Hastanesi'nin yanında bulunan İller Bankası'nın binasına taşınacağını söyledi. Darılmaz, "Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Vali Muammer Erol ile de konuyu görüştük. Ödenek ayrıldı. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığı araştırılacak. Depreme dayanıklı değilse oturamazsınız. Eğer problem olmazsa en geç yıl sonuna kadar İller Bankası'nın binasına taşınacağız. Genel Sekreterliğin bulunduğu binayı da vatandaşın hizmetine sunacağız" dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDETE GEÇİT YOK

Sağlık alanında görülen şiddet olaylarına da değinen Darılmaz, şiddet olaylarında gözle görülür bir düşüşün görüldüğünü belirtti. Darılmaz, "İstanbul, İzmir ve Kilis'te bir kaç şiddet olayı görüldü. Şiddet olaylarında düşüş var. Biz bir olayı bile kabul etmiyoruz. Sağlık ile şiddet asla yan yana gelmeli. Koşullardan ve iletişim eksikliğinden kaynaklı sorunların persoele mal edilmesi doğru değil. Memnuniyet oranları Türkiye'de yüksek. Yüzde 77'lik oran az değil. 2002 yılında bu oran yüzde 39'du. Bu memnuniyetin oluşmasında sağlık çalışanlarının etkisi büyük. 'Siyasi, ekonomik ve benzeri olumsuzluklar şiddete davetiye çıkarıyor' demek doğru değil. Bu ülke çok zor günlerden de geçti. O dönemde şiddet olayları artmadı. Şikayet mercileri ve mahkemeler var. Şiddetle bir yere varılamaz. Sağlıkta Şiddet Yasası etkili oldu. Hakaret edenlere bile ağır para cezaları veriliyor.  Bu da şiddet olaylarının azalmasına neden oldu. Bu sevindirici bir gelişme. Son dönemde sağlıkta şiddet gündemden düştü. İnşallah bir daha hiç gündemimize girmez" diye konuştu.         

KONYA 35'İNCİ SIRADA BULUNUYOR

Konya'nın sağlıktaki artıları ve eksileriyle ilgili de konuşan Darılmaz, "Türkiye'de sağlık hizmetlerinden memnuniyet ortalaması yüzde 77'dir. Bu rakam Konya'da yüzde 82. Konya hizmet memnuniyetinde ilk 10'da. Sağlık Bakanlığı'nın kamu hastanelerindeki puanlamasına göre ise Konya, 35. sırada bulunuyor. Şehrimiz daha önce 50. sıradaydı. Yükselme var. Ama bu bizim için yetersiz. İlk sıralara yükselmemiz lazım. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hoca kadrosu yeterli değil. Bir tane araştırma hastanemiz var. Kamu hastaneleri adına konuşuyorum. Üniversite hastaneleri de güzel hizmetlere imza atıyor. Şehir Hastanesi ve Numune Hastanesi projesi tamamlanırsa sağlık alanında rahat bir nefes alırız. Konya'da bazı merkezler yok. Bu merkezleri Konya'ya kazandırmak için gayret sarfediyoruz. Palyatif merkez, diyabet ve kronik yara bakım merkezi, ozon terapi ve benzeri bölümleri en yakın zamanda şehrimize kazandıracağız. Ağız ve Diş Hastanesi yıl sonunda bitecek. Türkiye'nin en donanımlı hastanelerinden olacak.

İLÇE HASTANELERİ YÜKSELİYOR

İlçelerin çoğunda hekim açığının olduğunu belirten Darılmaz, "Kadrolar açtık. İnşallah bu açığı kapatacağız. İlçelerde de hastaneler yükseliyor. Akşehir Hastanesi bitti, kısa süre içinde hizmete açılacak. Çumra, Karapınar ve Ilgın hastaneleri bitmek üzere. Ereğli ve Seydişehir'deki hastane de hızla yükseliyor. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük illerde birden fazla eğitim ve araştırma hastanesi var. Konya son 12 yılda ülke ortalamasının üzerinde yatırım aldı" diye konuştu.  

KERİM ATICI merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri