Meram Yıldız Kız İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Abdülkerim Atiz, açılış konuşmasında, "Biz eğitim ve öğretimin yanı sıra öğrencilerimizin kültür, sanat ve sanat faaliyetlerine katılmasına da ayrı bir önem veriyoruz. Bu anlamda davetimizi kabul ederek okulumuza gelen Selçukya Kültür Sanat Derneği kıymetli mensuplarına ve şairlerine çok teşekkür ediyorum. Şiir, sözlü kültürden yazılı kültüre, tarihin derinliklerinden bugüne kadar edebiyatın en önemli unsuru olarak milli ve manevi duygularımızı taşımaya, insanlığın önünü en saf, en zarif dokunuşlarla aydınlatmaya devam ediyor" dedi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Avukat Fatma Şeref Polat ise konuşmasında; "Kültür, sanat ve edebiyat ile eğitim arasında önemli ve vazgeçilmez bir ilişki olduğuna inanıyoruz. Konuk olduğumuz bütün okullarda gençlerimiz ve çocuklarımızla şiire olan yoğun ilgisini, sevgisini ve heyecanını gördükçe büyük mutluluk duyuyor, geleceğe dair umutlarımızı tazeliyoruz. Bu konuda bilinçli ve duyarlı öğretmenlerimiz ile idarecilerimiz varlığı ülkemiz için büyük bir şanstır. Dolayısıyla bizleri davet ederek bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapan okul idaresi ve emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.
Selçukya Okul etkinlikleri koordinatörü, şair-yazar Kazım Öztürk, programın başında Yıldız Kız İmam Hatipliler için yazdığı şiiri okudu.
Program daha sonra, etkinliği organize eden edebiyat öğretmeni Soner Uğur'un yönetiminde, 12/B sınıfından Perver Özcan isimli öğrenci tarafından sunuldu. Programda, Yıldız Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri Zeynep Betül Türkcan ve Meryem Bedirler Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinden şiirler okurken; Selçukya Şairleri: Salih Sedat Ersöz, Ömer Kılıç, Tayyar Yıldırım, Ahmet İnci, Ahmet Şener, Yunus Aker, Ayşegül Gök ve Mustafa Remzi Samancı da Yıldızlılar için kendi yazmış oldukları şiirleri seslendirdiler.
Etkinlik gençlerle şiir şöleni sonunda, hatıra fotoğrafları ve hediyeleşme ile ölümsüzleştirildi. Programın çekimleri ise ünlü fotoğrafçılar Naci İdil ve Adnan Arı tarafından yapıldı.l