Sektördekiler iflas ederken Konyalı otobüs devi 400 milyon TL yatırım yaptı

Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'de onlarca otobüs firması sektörden çekiliyor ya da iflas ediyor. Türkiye’nin ve Konya'nın köklü seyahat firması ise filosunu 400 milyon TL yatırımla güçlendirdi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektöründe birçok firma zor günler yaşayıp iflas kararları alırken, Konya merkezli köklü otobüs firması Lüks Ereğli Seyahat dikkat çeken bir yatırım hamlesi yaptı. Firma, sektördeki iddialarını güçlendirmek amacıyla filosuna yaklaşık 400 milyon TL değerinde yeni otobüsler ekledi.

FİLOYA 18 YENİ MERCEDES-BENZ TAKVİYESİ

Lüks Ereğli Seyahat, geçtiğimiz yaz aylarında yaptığı MAN ve Mercedes-Benz deneme alımlarının ardından beklenen büyük yatırımı 2025 yılı sonunda hayata geçirdi. Firma, filosuna toplam 18 adet Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD model otobüsü dahil etti.

18 adet Mercedes otobüsün değerinin yaklaşık 300 milyon TL olduğu bilgisi göz önüne alındığında, yapılan bu geniş çaplı yatırımın sektördeki güven ve büyüme sinyalini gösterdiği belirtiliyor. Bu hamleyle firma, hem yolcu konforu ve güvenliğini artırmayı hem de operasyonel verimliliğini üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

2016'DAN SONRAKİ EN BÜYÜK YENİLENME

Lüks Ereğli Seyahat, en son büyük filo yenilemesini 2016 yılında 30 adet Setra S516 HD/2 aracıyla gerçekleştirmişti. Aradan geçen yılların ardından yapılan bu yeni Mercedes-Benz yatırımı, firmanın araç parkında önemli bir dönüşüm başlattı. Edinilen bilgilere göre, Lüks Ereğli Seyahat'in ikinci etap filo yatırımını da önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu ardışık yatırımlarla Konyalı otobüs devi, sektördeki rekabet gücünü ve pazar payını daha da güçlendirmeyi planlıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri