Şehit oğlunun maaşını okul yapılsın diye bağışladı

15 yıl önce oğlu şehit olunca kendisine tazminat verilen ve maaş bağlanan Uşaklı Eşe Eğerci, dokunmaya kıyamadığı o paraları okul yapılması için bağışladı.

Uşaklı şehit annesinin davranışı sizi derinden sarsacak. 15 yıl önce oğlu şehit olan Eşe Eğerci’ye devlet tazminat verdi ve maaş bağladı. Ana yüreği oğlunun şehit parasına dokunmaya el vermedi ve 15 yıl boyunca tek kuruşuna dokunmadan biriktirdi. Şehit annesi Eşe Eğerci oğlunun şehit maaşını bir okul yapılması için bağışlamaya karar verdi.

Eşme ilçesi Konak köyünde yaşayan 70 yaşındaki şehit annesi Eşe Eğerci, Eşme İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasına katkı sağlamak için Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ile protokol imzalandı. Eşe Eğreci, yaklaşık 800 bin liraya mal olacak okul binası için 250 bin lira bağış yaptı.

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eşe Eğerci, eşinin geçen yıl öldüğünü, köylerinde hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirtti.

Çocuklarından Mustafa Eğreci'nin 15 yıl önce Hakkari Yüksekova'da şehit düştüğünü, devletin şehitlik tazminatı ödeyerek maaş bağladığını kaydeden Eşe Eğerci, ödenen paraların bankada biriktiğini aktardı. Çocuk esirgeme kurumu ile Mehmetçik Vakfı'na farklı tarihlerde bağış yaptıklarını ifade eden Eğerci, “Oğlumun şehit olduktan sonra gelen tazminat ve maaşın dokunmadık. İsmini yaşatmak için okul yaptırmaya karar verdik. Bankada yaklaşık 250 bin lira birikmiş. Devletin ödeyeceği şehitlik maaşını, bundan sonra da okulun yapımına harcayacağım” dedi.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Eğerci'nin, Eşme Kaymakamlığına başvurarak şehit düşen oğlu için verilen tazminat ve maaşla okul yaptırma talebinde bulunmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Eşme'deki okula Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci'nin isminin verileceğini dile getiren Vali Erden, “Oğlunu şehit vermiş bir anne şehitlik maaşı ve tazminatının tamamını okul yapımı için bağışlıyor. Devlet millet kucaklaşmasının en güzel örneği” diye konuştu.

Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de Eşe Eğerci'nin davranışının çok anlamlı olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri