Türkiye ile Suriye'nin yaşadığı olayların iki ülkeye de fayda sağlamayacağını, bu olayların batının işine yarayacağını söyleyen Latif Öztek, Suriye ile Türkiye'nin meselesine batının müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek SP Konya İl Teşkilatı'nın ilçelere gerçekleştireceği ziyaretlerde bulunmak için Konya'ya geldi. SP il binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztek, hükümetin yanlış politikalarına değindi. Öztek'ten önce konuşan SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi'nin seçimlere daha hazır bir şekilde girmesi için ilçelere ziyaretler düzenlediklerini dile getirdi. Şen, “Genel İdare Kurulu üyelerimiz, genel merkezimizin tertip ettiği ilçelerdeki düzenlenecek olan programlara katılmak için buraya geldiler. Genel merkezimiz Türkiye'nin her yerindeki ilçe teşkilatlarına giderek, oradaki teşkilat yapılanmalarını kuvvetlendirmek için çalışmalarda bulunulacak. Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Latif Öztek de Konya'daki ilçe gezilerimize katılmak için buraya geldi. Bu geziler çerçevesinde 31 ilçemizde teşkilatlarımızda incelemelerde bulunarak önümüzdeki seçimlere daha güçlü bir Saadet Partisi olarak gireceğiz” dedi. Daha sonra konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Türkiye ile Suriye arasında yaşanan olayları değerlendiren Öztek, Türkiye ile Suriye'nin sorunu olmadığını, dış güçlerin iki ülkeyi oyuna getirmeye çalıştığını söyledi. Suriye'de yaşanan olayların bir buçuk yıldan beri var olduğunu söyleyen Öztek, “Orada uzun zamandan beri iç savaş var. Bu yaşanan olayların arkasında kimler var. Eğer yapılan işlerin arkasındaki güçleri görmeden çözüm aramaya kalkılırsa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılacak işlerden çözüm alınamaz. Bu olayların arkasında batı var. Rusya ile Çin'de Suriye hükümetine destek veriyor. Özgür Suriye ordusunun arkasında ise Amerika ve Fransa var. Bu 4 ülke de Birleşmiş Milletler'in (BM) daimi üyeleri. İkisi birini destekliyor, diğer ikisi birini destekliyor. O iç savaşta ölen insanlar Müslümanlar. Silah satarak kazanç sağlayanlar ise BM ülkeleri” dedi.
BATI HİÇBİR YERE DEMOKRASİ GÖTÜRMEZ
Suriye'ye barış götürmek için yapılanlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirten Latif Öztek, “Türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülke Suriye'ye barış göstermek istiyor. Bu mümkün değil. Batı islah etmez, biz ise islah edicileriz. Ortadaki karışıklığı kaldırmalıyız. Onların bunu düzeltmesi mümkün değil. Suriye'nin kuzeyinde Kürt özerk bölgesi kurulmak isteniyor. Kuzey Irak'ta Kürt devleti kurdular. Aynı oyunu Suriye'de de oynamak istiyorlar. Irak'a giderken 'demokrasi götüreceğiz' dediler. Bu nasıl demokrasi götürmek ki Irak'ta bir buçuk milyona yakın insanı öldürdüler” diye konuştu. Öztek, Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Suriye ortamının karışacağını 1970'li yıllardan beri söylediğini, buna engel olmak için de İslam ülkelerinin uyanması gerektiğini belirtti. SP Genel Merkezi'nin Suriye'deki yaşanan olaylar ile ilgili olağanüstü toplandığını dile getiren Öztek, “Genel Başkanımız yaptığı toplantı sonucunda, yapılan işin sonunun görülmesi gerektiğini söyledi. Sonu görünmeyen işe girişilmemeli. Olası bir savaş ortamı Ortadoğu'nun tamamını kaosa sürükleyeceği gibi tüm bölgeye de yıkım getireceğini hatırlatmak isteriz. Türkiye büyük bir devlet. Her türlü saldırıya cevap verebilir. Atılan bombaların kimler tarafından atıldığı da belli değil. Bunun bir inceleme sonucunda kim tarafından atıldığı belirlenmeli. Olay titizlikle incelenmelidir” ifadelerini kullandı.
SAVAŞ TÜRKİYE'YE VE SURİYE'YE FAYDA VERMEZ
Çıkacak olan savaşın başka çevrelere yarayacağını dile getiren Öztek, “Bölgede yaşanacak çatışma bölgemizin değil, Büyük Ortadoğu Projesi'nin planlayıcılarının işine yarayacaktır. Bu ilişkiler İsrail ve ABD'yi memnun edecek. NATO dahil olmak üzere Suriye'deki batılı mücadeleye sonuna kadar karşıyız. Hak ve adalete dayalı çözüm için D-8 hayata geçirilmelidir. D-8 kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda çözüme en uygun yöntemdir. Aynı çerçevede Mısır Cumhurbaşkanı'nın söylediği öneriler de desteklenmelidir” dedi. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri daha olan terör konusuna da değinen Öztek, “Terör olaylarının bir an önce bitmesini herkes istiyor. Ama yaklaşık 30 yıldan beri terör olayları devam ediyor. Terör olaylarını Milli Görüş iktidarı bitirir, bu iktidarlar bitiremez. Çünkü teşhisleri yanlış. Teşhis yanlış olunca uygulanan tedavi sonuç vermiyor. Olay bu kadar açık. ABD veya İsrail’den istihbarat alarak PKK eylemelerini veya diğer terör eylemlerini önlemek mümkün değildir. Bizim askerimize istihbarat bilgilerini verenlerin PKK’ya da istihbarat bilgilerini verebileceklerini gözden ırak tutmamak gerekir. Batı’nın fıtratı böyledir. Sürekli ikili oynarlar. Terörün dış desteği kesilmeden terör bitirilemez. Öncelikle bunun bilinmesi ve tedbir alınması gerekir. Teröre Batılı ülkelerin destek verdiğini Sayın Başbakan ve hükümet üyeleri söylüyor. Bu destek devam ettiği sürece terör kolay kolay bitmez. Bu yüzden öncelikle terörün dış desteği kesilmelidir” ifadelerini kullandı. Öztek, konuşmasının sonunda Türkiye'de yapılan yanlış politikiların bu ülkede hayvancılığı ve hububat ekimini bitirecek düzeye getirdiğini de ifade etti.
merhabahaber.com / MUSTAFA ÖZÇELİK
Savaş iki ülkeye de yaramaz
Türkiye ile Suriye'nin yaşadığı olayların iki ülkeye de fayda sağlamayacağını, bu olayların batının...
İlk yorum yazan siz olun