Sağlığımızla oynamalarına izin vermeyin!

Salih Acıbadem

İnsan sağlığı sizce önemli mi? Önemliyse ne kadar önemli? Bence bunun derecesi ölçülemez.

Sağlık her şeydir. Toplum sağlıklı olmazsa her alanda kaybeder.

****
Çoğunuz bu konuda hemfikirsinizdir. Gıda tüketirken sağlıklı olmasına dikkat edersiniz. Alışveriş yaparken ürünlerin içinde ne var ne yok diye bakarsınız.

****
Katkı maddeli ürünlerden bile uzak durmaya gayret ediyor insanlar. Tabi ambalaj içerisinde giren ürünlerde bu pek mümkün değil. Sadece katkı oranı değişiyor.

****
Gelelim ülkenin gündemine oturan gıda teröristlerine. İnsanları öyle bir zehirlemişlerki listeyi okurken şok olduk.

****

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 yılına ait tağşiş listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Bizde sizlere listenin tamamını sitemizden sunduk.

****
Gazlı içecekten, bala, çaydan zeytin yağına, çikolatadan ete kadar taklit, tağşiş veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 ürün belirlendi.

****
Listede en çok dikkatimi çeken firmalar et ürünlerinde hile yapanlar oldu. Konya'da da yıllardır hile yapıp insanlarıın sağlığıyla oynayan birkaç firma var.

****
Bu firmalar ürettikleri et ürünlerinin içerisine sakadat, baş eti ve kanatlı eti katıyorlar.

****
Her yıl ceza yediği halde aynı şekilde üretime devam ediyor. Ama artık “cezayı ödeyip milleti zehirlemeye devam ederiz” anlayışına son vermenin zamanı geldi.

****
Bazı lokantaların dana eti diye domuz eti satmasına ne demeli.. Dana sucuk diye at, eşek ve domuz etini yedirmişler millete..

****
Cezaların caydırıcı olmamasının sonucu bu 386 ürünlük liste. O kadar basit cezalar yazıyorlarki bu firmalar milletin aklıyla dalga geçercesine aynı üretime devam ediyor.

****
İnsanların sağlığıyla oynamanın bedeli çok ağır olmalı. Gerekirse tesislere el konulmalı ve firma sahiplerine hapis cezası verilmeli.

****

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın cezaların ağırlaştırılması konusunda bir çalışma yaptığını öğrenince sevindim. Ama parasal cezanın yanında ekstraların getirilmeside gerekiyor.

****
Millet olarakta kabahatimiz büyük. Ürün alırken çok dikkatli olmalıyız. Dışarıda yemek yerken mümkün mertebe bildiğimiz ve güvendiğimiz yerleri tercih etmemizde fayda var.

****
Sağlık hepimiz için öncelik olmalı. Bu gıda teröristleriyle mücadele etmek her vatandaşın görevi.

Geleceğimizle oynamalarına asla izin vermemeliyiz.


 


 


 


 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.