Rumi oyunları ilgi bekliyor

Dünya’nın bu kapsamdaki tek çocuk oyunu olma özelliğine sahip Rumi Çocuk Oyunları devam ediyor. 4.’sü düzenlenen oyunların en büyük eksiği ise ilgi…

19 Nisan’da başlayan 4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları devam ediyor. 14 farklı noktada 31 ülkeden sporcuların yarıştığı spor oyunlarında en büyük eksik halkın ilgisi.

VATANDAŞ KATILIMI AZ

İlk defa tarihinde bu kadar geniş kapsamlı olarak gerçekleştirilen Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’na Konya’dan beklenilen ilgi maalesef gerçekleşmedi. Oyunların oynandığı salonlar veya alanlarda görevli ve sporcuların dışında pek insana rastlanmazken,  gösterilerin yer aldı açılış seremonisinde de fazla bir katılımın gerçekleşmemişti. Oyunların bu yıl hafta içerisinde yapılması da katılımın azalmasında ciddi bir etmen olarak gösterilmekte.

TANITIM SIKINTISI YAŞANINIYOR

Oyunlara karşı ilgisizliğin temelinde ise tanıtım noktasındaki sıkıntıların yattığı ifade edilmekte. Oyunlar öncesinde tanıtımın tam anlamıyla yapılamaması, vatandaşların oyunlara katılımının bir hayli azalmasına neden oldu. Oyunlarla ilgili olarak gerçekleştirilen basın toplantısında tanıtım yapılmamasıyla alakalı olarak sorulan soruya Konya Valisi Muammer Erol, maddi imkansızlıkları gerekçe göstermişti.

SPORCULAR MUTLU

Halkın ilgisizliğine ve katılımının azlığına rağmen, oyunlara katılan ülkeler bir hayli mutlu. 31 ülke vatandaşlarının mücadele ettiği 4. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’na katılan sporcular diğer ülke sporcuları ile neşeli vakit geçiriyor. Bin 14 sporcu bu gün ise yapılacak etkinlikler ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri