Rotasyon yaptı galibiyet geldi

Sezonun ilk 3 maçına aynı 11 ile çıkan Aykut Kocaman Denizlispor deplasmanında kadroda ilk kez rotasyona gitti ve sezonun ilk galibiyetini aldı. Konyaspor deplasmanda 6 maç sonra kazanarak 3 puan hasretini de sonlandırmış oldu

Konyaspor bu sezonun ilk galibiyetini ligin 4. haftasında deplasmanda oynadığı Denizlispor maçında aldı. Yeşil-beyazlı ekip yeni transfer Miya’nın golüyle karşılaşmayı 1-0 kazanarak puanını 6’ya yükseltti.

Süper Lig'de ilk 3 haftada kadroda değişiklik yapmayan Konyaspor, Denizlispor maçında ilk 11'de 2 değişiklik yaptı. Teknik direktör Aykut Kocaman, ilk 3 haftada beklentilerin altında kalan Ferhat Öztorun ve Erdon Daci'yi yedeğe çekti. Kocaman, sol bekte Ferhat'ın yerine Alper Uludağ'a şans verirken, Daci'nin yerine de Farouk Miya oynadı. Yeşil-beyazlı ekipte yeni transfer Levan Shengelia 74. dakikada Ömer Ali’nin yerine oyuna dahil oldu ve siftah yaptı.

MİYA TAKIMA HAREKET GETİRDİ

Konyaspor’un HNK Gorica takımından transfer ettiği Farouk Miya, takıma saha içinde hareket getirdi. Yeşil-beyazlı ekibin Denizlispor’u 1-0 mağlup ettiği maça damgasını vuran Miya 90 dakika sonunda gösterdiği performansla maçın adamı olma başarısını da gösterdi. Geldiği günden beri forma giydiği maçlarda kalitesini gösteren genç oyuncu Yeşil Beyazlılar’ın galibiyet golünü atmasının yanı sıra, ortaya koyduğu futbol ile taraftarı adeta mest etti. Konyaspor forması ile 3. maçına çıkan Farouk Miya 2. golünü atmayı başardı. Antalyaspor maçında da ağları sarsan Miya, hazırlık maçını da boş geçmemişti. Konyaspor ile 4 maça çıkan genç oyuncunun 3 golle katkı vermesi, yaşanan gol sorunu açısından adeta ilaç oldu.

ALPER’İN PERFORMANSI DA UMUT VERDİ

Sezonun ilk 3 maçında Ferhat Öztorun’un gerisinde kalan Alper Uludağ Denizlispor maçında ilk kez 11’de maça başladı. Sezon başında takıma katılan genç oyuncu ilk 90 dakikasını oynadığı Denizlispor deplasmanında ortaya koyduğu performansla umut verdi. 28 yaşındaki sol bek oyuncusu maçta 104 kez topla buluşurken yüzde 88,5 pas ortalaması ile oynadı. Alper maçta verdiği iki kilit pasla da dikkat çekti. Tecrübeli oyuncunun ilk yarıda bir pozisyonda ortaya kestiği top rakipten sekerek direğe çarptı ve kornere çıktı

6 MAÇ SONRA KAZANDI

Konyaspor, Süper Lig'de uzun bir aranın ardından galip geldi. Denizli maçından önce son 6 maçtan beraberlikle ayrılan yeşil-beyazlı ekip, hem sezonun ilk galibiyetini aldı hem de ligde 6 maç sonra 3 puanla tanıştı. Yeşil-beyazlı ekip, Denizlispor maçından önce son olarak geçen sezonun 31. haftasında yine deplasmanda Alanyaspor'u 4-2 mağlup etmişti.

FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri