Ramazan'da suç oranları yüzde 25 düştü

Ramazan'da trafik kazalarında düşüş görülmezken, asayiş olayları başta olmak üzere adli vakalarda büyük oranda azalma meydana geldi.

Konya'da Ramazan ayında suç oranlarının düştüğü bildirildi. Alınan bilgiye göre Ramazanın gelişiyle birlikte il genelinde işlenen suçlarda yaklaşık yüzde 25 azalma olduğu kaydedildi. Kaçakçılık suçlarında da Ramazan döneminde büyük bir azalma göze çarpıyor. Son olarak Ramazan ayında yaşanan terör olaylarına bakıldığında ise yine vaka sayısında azalma gözlenmekte. Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Mükremin Çuhadar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte suç oranlarında gözle görülür bir düşüşün yaşandığını söyledi. Her Ramazan'da suç oranlarında düşüş yaşandığını, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Avukat Çuhadar, "Ülke genelinde de suç oranlarında bir düşüş var. İnşallah bu oran daha da düşer. Avukatı olmayanlara Baro, avukat gönderiyor. Pek suç işlenmediği için Baroların görevlendirdiği avukatlara da ihtiyaç kalmadı. Bugünlerde karakollarda ve adliyede pek yoğunluk yok. Bereket ayı olan Ramazan, suç oranlarını da düşürdü. Bugünlerde maneviyat yoğunluğu var. İnşaallah bir iklim uzun süre etkisini sürdürür. Son yıllarda Konya, suç noktasında ilk sıralara tırmandı. Suç işlenmesinin önüne geçilemiyor. Oruç biraz suçun önüne geçti" dedi.

KONYA'DA 800 ERKEK EVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Geçen yıl ülke genelinde yaklaşık 30 bin kişi eşine veya çocuklarına şiddet uyguladığı gerekçesiyle evden uzaklaştırıldı. Konya'da ise son dönemde 800'den fazla erkek evden uzaklaştırma cezası aldı.

Aile bireylerine şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırma cezası alması sorunu çözmediği gibi, yeni sorunların doğmasına sebep oluyor. Erkek, barınacak yer bulamamak, uyuşturucu ya da alkole bulaşmak gibi olumsuzluklarla yüz yüze kalıyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri