Radar cezalarında herkesi ilgilendiren yeni karar alındı!

Türkiye'de tartışmalı radar cezalarıyla ilgili yeni bir karar alındı. Buna göre radar uygulamasının yapıldığı konumlar şaşırttı.

Bayram tatillerinde artan radar cezaları sonrası kamuoyunda oluşan tartışmalar, İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, sürücülerin yasal olmayan uygulamalarla birbirini uyarmasının önüne geçmek ve kazaları azaltmak amacıyla, hız tespit radarlarının konumunu gösteren resmi bir mobil uygulama için çalışma başlattı.

AMACIMIZ AŞIRI HIZI ÖNLEMEK, CEZA KESMEK DEĞİL

Kanal D haberin ulaştığı detaylara göre, İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni yasal aplikasyon (uygulama) sayesinde sürücüler, cep telefonları üzerinden yol üzerindeki radar konumlarını önceden görebilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin açıklamasında uygulamanın amacını vurguladı: "Amacımız aşırı hızın en fazla ölümlü ve yaralanmalı kazaların olmasını engellemek." Bu açıklama, devletin amacının ceza kesmekten ziyade trafik güvenliğini artırmak olduğunu gösteriyor.

  • Ne Gösterilebilecek? Uygulama kullanıma açıldığında sürücüler, hem denetimlerin olduğu yerleri hem de güzergahlarındaki radar sayılarını görüntüleyebilecek.

  • Mevcut Durum: Uygulama şu anda test aşamasında bulunuyor.

TARTIŞILAN HIZ SINIRI LEVHALARI KALDIRILDI

Geçtiğimiz dönemde hız sınırı levhalarının sayısındaki ani azalmalar yoğun eleştiriye neden olmuştu. İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıklarının ortak yürüttüğü çalışma sonucunda, tartışmalı levhalarla ilgili de önemli bir adım atıldı. Ortak çalışma kapsamında, şu ana kadar toplam 19 bin 46 adet hız sınırı levhasının kaldırıldığı bildirildi.

Bu yeni mobil uygulama, radar cezalarında ve trafik denetimlerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri