×
  • Anasayfa
  • Konya Yemekleri
  • Konya Spor
  • Gündem
  • İlçeler
  • Politika
  • Ekonomi
  • Türkiye
  • Merhaba Şehir
  • Konya
  • Spor
  • Otomobil
  • 3. Sayfa
  • Dünya
  • Yaşam
  • Bilim ve Teknoloji
  • Eğitim
  • Akademik Sayfalar
  • Kültür Sanat
  • Sağlık
  • Röportaj
  • Medya
  • Yazarlar
☰
  • Anasayfa
  • Gündem

Phantomlar 50 yıldır Türk semalarında

F-4E Phantom uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine girişinin 50. yılı faaliyetleri kapsamında Eskişehir’de Alçak İrtifa Eğitim uçuşu gerçekleştirildi. Dünyanın ve Türkiye’nin seçkin hava fotoğrafçıları da tarihi anlara şahitlik etti

19 Kasım 2024 Salı 10:22
113

F-4E Phantom uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine girişinin 50. Yıl dönümü nedeniyle Eskişehir’de bir etkinlik gerçekleşti. Etkinlik kapsamında F-4E Phantom uçakları, alçak irtifa eğitim uçuşu gerçekleştirdi. Bir vadide gerçekleşen eğitim uçuşu sırasında heyecan dolu anlar yaşandı. Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs 111. Filo Komutanlığına (Panter Filo) bağlı, birinin gövdesinde Türk bayrağı, kuyruğunda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bakışlarının yer aldığı resimlerle renklendirilmiş 3 uçak, buradaki jet üssünden havalandı. Üçlü kol uçuşu yapan "F-4E Phantom" uçakları, pozisyon alarak havada yer hedeflerine taarruza ilişkin eğitim faaliyeti icra etti.


213

HAVA FOTOĞRAFÇILARI ESKİŞEHİR’DE BULUŞTU

50’nci yıl dönümü nedeniyle Eskişehir’de bir etkinlik gerçekleşti. Etkinliğe çok sayıda yerli ve Japonya, ABD, Hollanda, Almanya, İsveç, Avusturya, Polonya, Güney Kore’den çok sayıda yabancı havacılık fotoğrafçısı yoğun ilgi gösterdi.

313

Türkiye’nin seçkin hava fotoğrafçıları da tarihi anlara şahitlik etti ve en güzel fotoğraf karelerini yakalamak için yoğun çaba gösterdi. Jetlerin alçak irtifa uçuşu sırasında heyecan dolu anlar yaşandı.

413

10 SAVAŞ UÇAĞIYLA FİL YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

F-4E Phantom uçakları, Türk Hava Kuvvetleri envanterine gireli 50 yıl oldu. Etkinlik kapsamında bir vadide Alçak İrtifa Eğitim uçuşu yapıldı.

513

Yaklaşık bir saat süren eğitimin ardından uçaklar üsse döndü.

613

"F-4E Phantom 2" uçaklarının Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girişinin 50. yılı dolayısıyla Eskişehir'de düzenlenen etkinlikte, 10 savaş uçağıyla "fil yürüyüşü" gerçekleştirildi. "F-4E Phantom 2" uçaklarının ikili kol uçuşu yaptığı etkinlikte, üs üzerindeki pasaj geçişleri katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

713

POLONYALI FOTOĞRAFÇIDAN ÖVGÜLER

Daha önce de Konya’da düzenlenen Uluslararası Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılan Polonya Hava Fotoğrafçısı Miroslaw Gawronski yeniden Türkiye’de böyle bir uçuş takip etmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

813

3 gün boyunca Türk ve yabancı hava fotoğrafçıları ile birlikte uçuşları takip ettiklerini dile getiren Gawronski, “Türkiye’ye her gelişimde Türk Hava Kuvvetleri’nin ne kadar güçlü olduğuna ve Türk pilotların yeteneklerine şahit oluyorum.

913

Meslektaşlarımızla birlikte en güzel kareleri yakalamak için büyük emek harcadık. Bizim için unutulmaz anlardı. Türk meslektaşlarımızla hasret giderdik ve yeni insanlarla tanışma fırsatı. Bizi Eskişehir’de çok iyi ağırladılar.

1013

Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yürekten teşekkür ediyoruz. Umarım Mayıs veya Haziran ayında Konya’daki Anadolu Kartalı Tatbikatı’nı da yeniden takip etme imkanı buluruz” dedi.

AA/İBRAHİM BÜYÜKEKEN

1113
1213
1313
İlk yorum yazan siz olun

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Daha fazla haber:
© 2003

Merhaba Haber


‧ Anasayfa ‧ İletişim