Peşmerge: Esirlerimize Yapılan Muamelenin Bedeli Ağır Olacak

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı, Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) militanları tarafından esir alınan Peşmerge'lere yapılan her türlü kötü muamelenin ağır bedeli olacağını açıkladı.Geçtiğimiz günlerde IŞİD'e...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı, Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) militanları tarafından esir alınan Peşmerge'lere yapılan her türlü kötü muamelenin ağır bedeli olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde IŞİD'e yakın internet sitelerinde esir alınan 25 Peşmerge'nin görüntüleri yayınlamıştı. Görüntülerde bir Peşmerge'nin başı bıçakla kesilerek öldürülmüştü. Peşmerge Bakanlığı olayda 2 gün sonra sessizliğini bozdu.

IŞİD'in esirlere yaptığı muamelenin insanlık dışı olduğunu ifade eden Peşmerge Bakanlığı, er geç bunun hesabını soracaklarının altını çizdi.

Peşmerge Bakanlığı:" Kahraman Peşmergelerimizden birkaç kişi yanlışlıkla IŞİD'in pusularına düşmüştür. Peşmergeye yapılan muamele tüm insani ve dini değerlerden uzaktır. Herkes bilsin ki bu muamelenin ağır bir bedeli vardır ve bunu ödeteceğiz." ifadelerine yer verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri