Pancarın şekeri ak, bahtı kara! Üreticiden fiyat tepkisi

Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticiler Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, kristal toz şeker fiyatının düşük olduğuna dikkat çekerek, çiftçinin mağdur olduğunu söyledi. Bestil, “Pancarın şekeri ak, bahtı kara” dedi.

Yeni yılda şeker üreticilerinin maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticiler Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, çiftçinin zararına maliyet yaptığına vurgu yaptı.

FABRİKALAR ZARAR EDİYOR!

Fabrikalarda şekerin ucuz olmasından dolayı zarar edildiğini dile getiren Bestil, “Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticiler Derneği olarak sesleniyoruz; kristal toz şekerinin fiyatı çok düşük yeni yılda her şey zamlandı. Asgari ücretli, emekli maaşlı, işçi, memur, amir yediden yetmişe herkes zam aldı. Sadece şeker fiyatı zam almadı pancar paralarının dağıtılma zamanı geldi. Fabrikalar şekerin ucuz olmasından dolayı zarar ediyor” diye konuştu.

‘ŞEKER FABRİKALARINI DÜŞÜNEN YOK’

“Pancar ekicisinin yaşaması için şeker fabrikalarının yaşatılması gerekir” diyen Ahmet Bestil, şunları söyledi: “Kristal toz şekerinin kilosu için en az 42 TL gerekir. Pancarın şekeri ak, bahtı kara. Türk Şeker ucuz şeker satıyor özel ve kooperatif fabrikalarını hiç düşünmüyor. Türk Şeker’in zararını hazine ödeyebilir özel ve kooperatif fabrikaların zararını çiftçi ödeyemez.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri