Online kitap satışında Konya 7. sırada

Dijital kitap platformu Kitapyurdu.com’un 2017 yılı verilerine göre Konya kitap satışında Türkiye genelinde 7. sırada yer aldı.

Listenin zirvesindeki il ise İstanbul oldu. Kitap alışverişlerinde Türkiye’nin önde gelen dijital platformlarından olan Kitapyurdu.com, 2017 yılı boyunca kaydedilen alışveriş verilerini paylaştı. Okuyucular tarafından çokça tercih edilen kitap platformu, 2017 yılında kitapseverlere toplam 8 milyon 206 bin 833 adet kitap gönderdi. Kitapyurdu tüm yılda 4 milyon 165 bin 782 üyeye, 1 milyon 866 bin 878 paket ulaştırdı. En çok kitap alan iller sıralamasında İstanbul zirvede yer alırken Konya listede Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Antalya’dan sonra 7. sırada yer aldı. Kullanıcıların yaşlarına bakıldığında ise en çok kitabı 25-34 yaş aralığındaki kullanıcılar yaptı. Erkek okurlar yüzde 56, kadın okurlar ise yüzde 44 oranında kitap alışverişi gerçekleştirdi.

EN ÇOK SATIN ALINAN KİTAP “HUZURSUZLUK”

Zülfü Livaneli’nin Huzursuzluk kitabı 2017 yılında toplamda 36 bin 51 satılarak kitapyurdu.com üzerinden en çok tercih edilen kitap oldu. Huzursuzluktan sonra ise çocuk gelişimi üzerine kaleme alınan Bağırmayan Anneler, Şeker Portakalı ve George Orwell’ın 1984 ile Hayvan Çiftliği kitapları geliyor. Verilere göre 2017 yılında en çok kitap satışı yapılar gün ise Salı günü olarak kayıtlara geçildi. Aylar dikkate alındığında ise en çok kitap 972 binlik satış ile Ekim ayında gerçekleşti. Kitapseverler Kitapyurdu.com üzerinden sevdiklerine 16 bin 432 adet kitap paketi hediye etti. Geçtiğimiz yıl Kitapyurdu.com’da en çok aratılan kelimeler ise KPSS, İngilizce, çocuk kitapları, YGS ve Küçük Prens oldu. Kitapseverlerin en çok tercih ettiği yazarlar ise Stefan Zweig, Hatice Kübra Tongar, Zülfü Livaneli, Sabahattin Ali ve George Orwell olarak belirlendi.

ALİ İBİLEME

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kültür Sanat Haberleri