Ömrünü İslam'a adadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın da onur konuğu olarak katılacağı “Şehadet ve Erbakan” programı öncesi basın ile bir araya gelerek, program hakkında bilgiler verdi

Erbakan hocanın Türkiye ve dünya siyasetinin son 60 yılına damgasını vuran önemli siyaset, ilim, fikir ve aksiyon adamı olduğunu dile getiren AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Erbakan hocamız; başlattığı Milli Görüş harekâtı, savunduğu hak anlayışı, ortaya koyduğu çözümler ile farklı olduğunu, yerli olduğunu, milli olduğunu ispat etmiştir. Milli Görüş'ü bu milletin gönül dünyasına sokmayı başarmıştır” dedi.

MALI VE CANIYLA CİHAD EDEN MÜSLÜMAN

Rahmetli Erbakan'a “Ne olarak anılmak istersiniz ?” diye sorulduğunda: Hocanın "Malıyla, canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim" cevabını verdiğini hatırlatan Parlak, “O, kınayanın kınamasına aldırmadan, ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslüman'dı. Hocamız 'Önce Ahlak ve Maneviyat' prensibi ile hareket etmiştir. Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın olmayacağını, maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması halinde insanlığa saadet getireceğini kendisi için bir ölçü bilmiştir. Bir taraftan manevi kalkınma hamlesini yürütürken, diğer taraftan maddi kalkınmanın gereği olarak sanayileşme hamlelerini yürütmüştür. O her alanda bu millet için çığır açan bir lider olmuştur” şeklinde konuştu.

“SAADET İSLAM İLE SAĞLANIR” DERDİ

“Şükrediyoruz ve hamdediyoruz ki vefatına kadar hep yanında olduk. İnanıyoruz ki O, bütün Müslümanların lideriydi” diyen Parlak, daha sonra konuşmasında şu açıklamalara yer verdi: “O şefkat dolu bir insandı. O bütün insanlığın hem dünya, hem de ahret sadesini istiyordu. Herkese dünya ve ahiret saadetinin ancak İslam ile sağlanabileceğini, İslamsız saadetin imkânsız olduğunu anlatıyordu. Lozan anlaşmasıyla birlikte Hayım Nahum doktrini istikametinde fert ve toplum hayatından sökülüp atılmaya çalışılan İslam dinimizi, Milli Görüş hareketini başlatarak yeniden bu milletin gündeminde ve gönlünde canlı hale getirmiştir. O; Siyonizm'in, Irkçı Emperyalistlerin, Siyonist Haçlıların, Münafık işbirlikçilerin bütün oyunlarını bozmayı başarmıştır.Müslümanlara, batılın oyun kurucularının gündemlerine takılmamayı, onların oyunlarına karşı, oyun kurmayı öğretmiş, uyuyan aslanı uykusundan uyandırmıştır. Siyonizmin, ABD, AB ve benzeri kuruluşların gücünün zahiri olduğunu, bu gücün Allah'ın gücünü çaresiz bırakamayacağını, onların dağları yerinden oynatacak kadar güçlü organizasyonlarının dahi Allah'ın elinde olduğunu zihin kodlarımıza nakşetmiştir. “Kuvvet ve kudret sahibi ancak Allah’tır” ayetini tüm dünya Müslümanlarına öğretmiştir.”

PROGRAMA HERKESİ BEKLİYORUZ

Erbakan hocanın 27 Şubat 2011 tarihinde darı dünyadan darı bekaya hicret ettiğini hatırlatan Parlak, her sene olduğu gibi bu sene de rahmetli Erbakan'ın fikirlerini anacaklarını söyledi. Parlak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu hafta içinde Türkiye ve dünyada bir dizi etkinliklerle Erbakan hocamız yad edilecektir. Biz de bu kapsamda Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi olarak, Erbakan hocamızı ve bizlere ışık tutan; hayatlarını hak nizamı uğrunda feda eden yiğit ağabeylerimizi yad edeceğiz. Bu bağlamda 02 Mart 2017 Perşembe günü Saat 20.00’da Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonunda, AGD MGV Genel başkanımız Salih Turhan beyin katılacağı, Türkiye 1.'si Hafız Osman Bostancı’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti yapacağı ve viyanadan katılacak olan İGMG hatiplerinden Muhammed Turhan hocamızın hatim duasını yapacağı, sanatçı Ammar Acarlıoğlu ve Yusuf Karaburç’un ezgi ve marşlarıyla katılacağı bu programa tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri