Öğrencilere ödül

TEOG sınavının ilk aşamasında tüm soruları doğru cevaplayan İmam Hatip Lisesi öğrencileri Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Konya İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin de katıldığı bir programla ödüllendirildi

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Birinci Dönem (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan İmam Hatip Öğrencileri Selçuklu Mehmet Nuri Küçükköylü ve Karatay 23 Nisan İmam İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Osman Kart, Ahmet Enes Selek, Muhammet Behlül Açıkgöz Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından Konya İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin de katıldığı bir programla ödüllendirildi. Tüm Türkiye’de bir İmam Hatip coşkusunun yaşandığını ve İmam Hatip öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduklarını söyleyen Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, “Gençlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. İmam Hatipli olmanın onurunu, gururunu, muhabbetini bir kez daha bizlere yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Rabbim bu gençlerimizin başarılarını ziyadeleştirsin. Ömürlerini uzun, bahtlarını açık eylesin. Öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimize, anne babalarına ve diğer aile fertlerine, eğitim camiamıza ve okul yöneticilerimize tebrik ve teşekkürlerimizi arz ediyorum. İnşallah birinci TEOG’da elde edilen bu başarı, ikinci TEOG’da da artarak devam eder. Bu başarılarla bizler onur duyuyoruz. İmam Hatipliler ile ilgili farklı yorumlar, değerlendirmeler ve İmam Hatipliler üzerinden din ve değerler düşmanlığı yapanlara bu gençlerimizin elde etmiş olduğu bu başarılar en güzel cevap olmuştur. Bu başarıların bir örnek teşkil etmesini ve başarıların artarak devam etmesini diliyorum. Tüm Türkiye’de bir İmam Hatiplilik coşkusunun yaşandığı gerçektir. İnşallah bu coşku hem vatanımıza, hem milletimize hem de ümmete ve insanlık coğrafyasında hayra ve iyiliklere vesile olacaktır. Yeni Türkiye bu nesiller üzerinden inşa olmaya devam edecek ve yeni Türkiye dünyada daha güçlü ve daha modern, değerleriyle barışmış bir medeniyet tasavvurunu dünyanın en ücra köşelerine kadar taşıyan bir ülke olacaktır.” dedi. Konuşmaların ardından TEOG sınavında soruların tamamını yanıtlayan İmam Hatip öğrencilerine çeşitli hediyeler ve başarı belgeleri verildi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ

TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirdiklerini ve başarılarının devam etmesini arzu ettiklerini ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “TİMAV vakfımızın katkılarıyla diğer öğrencilerimizi de teşvik etmek amacıyla öğrencilerimize küçük bir hediye verdik. Temel amacımız ikinci TEOG sınavında da öğrencilerimizin 120 sorunun yine tamamını doğru yanıtlayabilmesini arzu ediyoruz.  Bunun için de öğrencilerimiz planlı çalışma, bol kitap okuma ve zamanını verimli kullanmak üzerine bir öğrencilik hayatı planlarsa diğer öğrencilerimiz de bu başarılı öğrencilerimiz gibi soruların hepsini doğru cevaplamayı başaracaklardır.” şeklinde konuştu.  TEOG sınavında tüm sorulara doğru cevap veren öğrencilerde bu zorlu maratonda desteklerini her zaman gösteren ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade ettiler. Başarının bir tesadüf olmadığını da dille getiren öğrenciler başarılarını planlı programlı ve düzenli çalışmalarına ile çok kitap okumalarına bağlayarak kendilerinden sonra daha büyük başarılar elde eden İmam Hatipliler olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri