Nursel Akgün: Türk Halkı Olarak Hangi Konuda Nerelerdeyiz?

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini, Merhaba Gazetesi Siyasetin Nabzı sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Nursel Akgün 

Türk Halkı Olarak Hangi Konuda Nerelerdeyiz?

Lanetlenmiş kavim ve günümüzdeki temsilcisi İSRAİL, kadın, çoluk çocuk demeden sivil katliamına devam ederken ve Dünyadaki sözüm ona İnsan hakları savunucuları üç maymunu oynarken Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yeterince sesimizi yükseltebildik mi? Dünyada bir balina bir kaplumbağa için ortalığı ayağa kaldıran Hak savunucuları , Öldürülen,ölen Müslüman olunca sessiz kalmayı tercih ediyor. Halkı Müslüman olan İslam ülkeleri de herbiri kapitalist dünyanın maşası konumundaki yöneticileri sayesinde sağır dilsiz vaziyetteler. Bu hususta Dünyada en güçlü tepkiyi veren ülkelerden biri olmak gurur verici olsa da bu tepkilerin slogandan öteye gidemeyişi, ayrıca İsrail’e karşı ‘‘katil ‘’ ‘’terörist ‘’ diye bağırmaktan ziyade, yapılan ikili anlaşmaların askıya alınmayışı ciddi bir ekonomik ambargo uygulanmaması da oldukça üzücü ve düşündürücüdür.

Filistin sorununa yaklaşımımız ‘’vay onların dedeleri şunu yaptı,babaları da bunu yaptı..vs şeklindeki hamasi düşüncelerden farklı olmak zorundadır.Zira yaşadığımız çağ  artık geçmişteki hatalara takılıp kalmayı değil,her insana ‘’sadece insan olarak ‘’ bakmayı ve haksız yere öldürülen her insan hatta her canlı için üzülebilmeyi,tepki verebilmeyi öğrenmemiz gereken bir çağdır. Filistin konusunda tepkilerimiz net ve somut olmak zorundadır. Çünkü yapılan insanlıkdışı muamelelere ve katliamlara karşı netice alabilmek ancak karşı tarafta etki bırakacak  adımlarla mümkün olabilecektir.

Ülkemiz ve İnsanlık adına en az Filistin kadar önemli bir konu da DOĞU TÜRKİSTAN meselesi. Filistin ile inanç bağımız Doğu Türkistan ile ise hem kan hem de inanç bağımız vardır.Üzülerek belirtmek gerekir ki hem devlet olarak hem de millet olarak Filistin konusundaki duyarlılığımız Doğu Türkistan konusunda sükuta uğramaktadır. Doğu Türkistan konusunda Zalim Çin’e karşı hiçbir tepki gösterilmeyişi, soydaşlarımızı da derinden yaralamaktadır.Hiçbir dini yada kan bağı olmayan Avrupa ülkeleri,Letonya İtalya Kanada gibi devletler Doğu Türkistan’daki zülmün sona erdirilmesi için Dünyanın dikkatini çekmeye çalışırken Tüm dünya Türklerinin tek umudu olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin   sessiz kalması çok vahimdir ve asla kabul edilemez..Doğu Türkistan konusunda en etkili tepki Çin mallarının tamamıyla boykot edilmesi,ticari ilişkilerin askıya alınması şeklinde yapılabilir.Doğu Türkistan’ı görmezden gelmek ve bir çözüm için çaba sarfetmemek Türkiye açısından dış politika başarısızlığı olarak karşımıza çıkacaktır.

İç siyasetteki kısır çekişmeler, ekonomideki kötüye gidiş hepsi vatandaş olarak el ele ,gönül,gönüle verildiğinde  birlikte kolayca aşılacak konulardır.Ancak Türkiye Cumhuriyetinin Uluslararası arenada söz sahibi olması ve aktif rol oynaması için gerekli adımların atılması öncelikle hukuk devleti olmanın şartlarının  acilen yerine getirilmesi ile mümkün olacaktır.Uluslarası ve ulusal Hukuk kurallarının egemen olduğu bir ülke olmayı başardığımız takdirde ekonomik ve siyasi gelişmeler lehimize dönecektir.Ülkemizin Dünyada olması gereken,misyonuna ve vizyonuna yakışır bir yerde olması Türk halkı olarak hepimizin en büyük ülküsüdür.

Ülkümüzün gerçekleştiği günlere  bir an evvel kavuşmak temennisiyle sağlıcakla kalın.  

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri