Nur Tatar dünya şampiyonu oldu

Türkiye'nin Avrupa şampiyonu, Dünya ve Olimpiyat 2’ncisi Milli Tekvandocu Nur Tatar Askari, Kore'de yapılan 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonasının finalinde Amerikalıyı 6-4 yenerek Dünya şampiyonu oldu

İLK DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Ve Nur Tatar Askari Dünya şampiyonu.. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden milli tekvandocu Nur Tatar Askari, Amerikalı rakibini 6-4 yenerek Dünya şampiyonu oldu. Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonasının yarı finalinde Koreli rakibini altın vuruşla yenerek finale çıkan Nur Tatar Askari, finalde karşılaştığı Amerikalı rakibini güzel bir müsabakadan sonra 6-4 yenerek ilk kez dünya şampiyonu olmanın sevincini hem yaşadı, hem de yaşattı. 183 ülkeden 971 sporcunun katıldığı ve katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada ülkemiz adına yarışan  Nur Tatar Askari'nin altına uzanması ülkemizde büyük bir sevinçle karşılandı. Kadınlar 67 kiloda şampiyonaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan Avrupa şampiyonu, Dünya ve Olimpiyat 2’ncisi Milli Tekvandocu Nur Tatar Askari, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İran’dan Melika Mirhosseini Vakili’yi 4-2, üçüncü turda Özbekistan’dan Nigora Tursunlukova’yı altın vuruş sonrasında yine 4-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Hırvatistan’dan Matea Jelic ile karşılaşan milli tekvandocu 4-0 geriye düştüğü müsabakanın normal süresinin son anında 4-4 eşitliği sağladı. Altın vuruşa giden müsabakada rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Nur Tatar Askari, yarı finalde Güney Koreli Kim Dan-Ji'yi altın vuruşla geçerek finale yükseldi. Finalde Amerikalı Paige McPherson ile karşılaşan Nur tatar Askari, 67 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

METİN ŞAHİN: GURURLUYUZ

Tekvando Federasyon Başkanı Metin Şahin, Nur Tatar Askari'nin bu şampiyonluğu uzun zamandır hakketiğini, ancak 2017'ye nasıp olduğunu belirterek, “Nur Tatar Askari ile ne kadar gurur duysak azdır” dedi. Nur Tatar Askari'nin önemli rakipleri yenerek, özellikle de yarıfinalde Güney Koreli sporcuyu yenerek finale yükselmesinin büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Şahin şunları söyledi:

“Çok önemli bir şampiyonluk. Uzun senelerdir çalışmanın semerisini aldu kızımız. Burada Nur Tatar Askari'yi uzun yıllardır tanıyan ve takip eden Ali Şahin hocamızda emeğinin karşılığını almıştır. Bu anlamda çok mutluyuz” diye konuştu.

Metin Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Nur Tatar Askari'yi arayarak tebrik ettiklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri