NEÜ'de öğrencileri rahatsız eden karar: Sınav notu 0 verilir!

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Beşeri ve Bilimler Fakültesinde öğrencileri rahatsız eden bir karara imza atıldı. Sınava cep telefonları ile giriş yasaklandı. Bu karar, ‘güvensizlik’ algısını ortaya çıkardı

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde final heyecanı yaşanıyor. NEÜ Sosyal Beşeri ve Bilimler Fakültesi Dekanlığı, bir karara imza attı. Karara göre öğrencilerin sınav salonuna cep telefonu ile girişi yasaklandı. Karar yazısı fakülteye asıldı. Öğrenciler ise “Biz, sınavlara girerken cep telefonumuz yanımızda olur. Ya sessize alırız ya da sınav boyunca telefonumuzu kapatırız. Cep telefonlarını sınav salonlarının girişine bırakmak ne oluyor? Bize yönelik büyük bir güvensizlik mi var” yorumlarında bulundu.

SINAV NOTU 0 VERİLİR

Dekanlık tarafından öğrencilere şu bilgilendirme yapıldı: “Sınav salonuna cep telefonu vb. elektronik cihazlar ile girmek yasaktır. Üniversitemiz sınav uygulamaları esasları (madde 12) sınavlara cep telefonu, tablet, çağrı cihazı, akıllı saat, telsiz, kulaklık, sözlük işlevi olan elektronik aygıt ve benzeri cihazlar ile girmek yasaktır.

Hesap makinesi, hesap cetveli, pergel, açı ölçer, cetvel vb araçlar ile müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük vb gereçler sadece dersin öğretim elemanının izni ile kullanılabilir. Sınav esnasında elektronik aygıt veya ders sorumlusunun izni dışında belirtilen araç/gereçlerden birinin öğrenci tarafından kullanıldığının tespiti halinde öğrencinin sınavı geçersiz sayılır ve sınav notu ‘0, sıfır’ verilir.” Bu karar kimi öğrenciler tarafından desteklenirken, büyük bir öğrenci kesimi tarafından da eleştirildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (12)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri