“Nereye gidersek gidelim gözümüz hep Konya'da”

Gittiği her ülkede, her şehirde Konyalı olmanın avantajını gördüğünü söyleyen Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, “Bizim, Konya'dan kopmamız mümkün değil. Nereye gidersek gidelim, gözümüz hep Konya'da” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. Konya'da STK'cılık anlayışının yerleşip, gelişmesinde önemli çalışmalara imza atan, bugün Ankara'da bu faaliyetleri yürüten Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Konyalı Latif Selvi, Konya sevdasını Merhaba'ya anlattı.

STK'CILIĞIN ŞEHRİ KONYA'DIR

2014 yılında Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili olarak seçilen ve Ankara'ya taşınan Konyalı Latif Selvi, Konya'nın en çok etliekmek ve furun kebabını sevdiğini söyledi. Ankara'ya taşındıktan sonra Konya ile bağlantısını hiç kesmediğini aktaran Selvi, imkân buldukça Konya'ya geldiğini dile getirdi. Konya'nın kültürü olan bir şehir olduğunu belirten Selvi, “Bazı şehirler vardır misyon taşırlar. Konya da bu iller arasında. Konya'nın da ayrı bir misyonu var. Konya, aktör şehirdir. Konyalı da aktör sorumluluğu ile hareket ediyor. Sivil toplum konusunda da Konya öncü olmuştur. STK'cılığın şehri Konya'dır” dedi.

KONYA ANISI: ÇAT'TA İYİ HAFIZLARA 'KONİ' DENİLİR

“Konya, gerek Türkiye için gerekse de dünya için hep örnek bir şehirdir” diyen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın birçok yerinde Konya konuşulur. Size bir örnek vereyim. Osmanlı devleti, Çat'a mühendisler göndermiş. Birçok yönden Çat'ı geliştirmek için Osmanlı devleti tarafından gönderilen mühendisler vesilesiyle çalışmalar yapılmış. Konyalı bir mühendis Kur'an çalışmaları noktasında bölgeye ayrı bir değer katmış. Çat'ta iyi hafız olanlara koni diyorlar. O mühendisin yaptığı çalışmalardan ötürü Konya'ya ayrı bir sevgi beslemiş bölge halkı. Konyalı mühendise benzetiliyormuş iyi hafızlar. O yüzden iyi hafızlara Koni diyorlarmış. Bir örnek daha vereyim. Ürdün'de Konya'dan bahsediliyor. Bir vekil çıkıyor ve 'Konya nasıl bir şehir' diyor. Vekile şu cevap veriliyor; “İslam ümmeti için Mekke ve Medine ne ise, Türkiye için de Konya odur' deniliyor. Özetle Konya, her yerde simgedir ve insanları dönüştürür.”

İSLAMIN YAYILMASINDA KONYA'NIN ETKİSİ BÜYÜKTÜ

Konya'nın gerek dünyada gerekse de Türkiye'de özel bir yerinin olduğunu tekrar tekrar vurgulayan Selvi, son olarak şunları ifade etti: “Gittiğimiz her ülkede, gittiğimiz her şehirde Konyalı olmanın avantajını hep gördük. Bizim, Konya'dan kopmamız mümkün değil. Nereye gidersek gidelim, gözümüz hep Konya'da. İslamın yayılmasında da Konya'nın etkisi büyüktü. Önemli bir fonksiyonu icra etti güzel şehrimiz Konya. Balkanlar'da, Karadeniz'de ve Trakya bölgesinde insanlar 'Aslında biz Konya'dan gelmişiz' derler. Konya, ayrı ve özel bir şehirdir.”

LATİF SELVİ KİMDİR?

Latif Selvi, 01.05.1964’de Konya/Meram’da doğdu. İlk öğrenimini Konya Meram Mehmet Karaciğanlar Mevlana İlkokulunda, orta ve lise eğitimini Konya İmam Hatip Lisesi’ nde tamamladı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Ağrı ve Konya’da ilköğretim okulları, ortaokul ve liselerde öğretmenlik yaptı. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Latif Selvi evli ve üç çocuk babasıdır. Lise yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alan, Latif Selvi, Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar Derneği’ nin çalışmalarında bulundu. Üniversite yıllarında iki yıl Öğrenci Birliği başkanlığı yaptı. Öğretmenliği sırasında Milli Gençlik Vakfı Ağrı Şubesi’ni kurdu. Milli Gençlik Vakfı’nın Ağrı şubesinin ilk şube başkanlığını yaptı. 1992 yılında Mehmet Akif İNAN’ın talebi ile Eğitimciler Birliği Sendikası Ağrı Şubesi’ nin ve Öğretmenler Vakfı Ağrı Şubesi’ nin kuruluş ve örgütlenme çalışmalarını yürüttü. Konya iline öğretmen olarak atandıktan sonra çalışmalarına katıldığı Öğretmenler Vakfı Konya Şubesi’ nde başkan yardımcılığı görevine getirildi. 1997 yılında ise Öğretmenler Vakfı Konya Şube Başkanı oldu. 1999 yılında Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Meram İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 2002 yılında Eğitim Bir Sen Konya Şubesi Teşkilat Sekreterliğine, 2004 yılında şube başkanlığına seçildi. Selvi, 2014 yılında Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili oldu ve Ankara'ya taşındı.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri