MÜSİAD’dan açılıma destek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Hasan Büyükdede, MÜSİAD olarak ''Demokratik Açılım'' konusunda yürütülen çalışmaları ''takdirle'' karşıladıklarını, ancak sadece bir konunun değil, ülkenin gelişmesinin önünde yıllardır
 
Büyükdede, derneğin Konya şubesinin, 17. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hizmet binasında verdiği iftar yemeğine katıldı. 
Hasan Büyükdede, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yıllardır ertelenmiş olan hem yurt içi hem yurt dışı önemli meselelerin çözülmesi adına çok cesur adımlar atıldığını ifade ederek şu hususları dile getirdi: “Şu çok net olarak görülüyor ki ülke olarak gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak istiyorsak, bir an önce hızımızı kesen prangalardan kurtulmamız gerekiyor. MÜSİAD olarak demokratik açılım konusunda başlatılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz, ancak bu sadece bir konunun değil gelişmemizin önünde yıllardır engel teşkil eden her konunun öncelikli gündem maddesi olacak şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca konunun muhatabının 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, çözüm yerinin de TBMM olması gerektiğini yineliyoruz.”
ÖZEL SEKTÖR HAZIR OLMALI 
Büyükdede, demokrasi kalitesinin artmasının ekonominin güçlenmesiyle ilişkili olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti: “Son ekonomik gelişmeler göstermiştir ki hepimizin ülkenin dinamiklerine güvenmesi, gücüne inanması gerekli. ülkemize ve kendimize olan güvenimiz arttıkça Türkiye dünyanın yükselen gücü olarak kriz sonrası en parlak ülkesi olmaya namzettir. Hükümet'in ekonomiyi canlandırma adına aldığı tedbir ve yaptığı ÖTV, KDV ve SSK pirim indirimlerinin ardından bazı göstergelerde iyileşmeler olduğunu görüyoruz. Bu iyileşmenin boyutları arzu edilen seviyelerde olmasa bile bu verilere bakarak ekonominin gidişatının olumlu bir seyirde izleyeceğini söyleyebiliriz, ancak piyasalardaki asıl iyileşme ve normalleşmeye ancak 2009 sonu veya 2010 yılı başından itibaren yavaş yavaş geçilebilecektir. Bu sebeple özel sektör olarak bunları da bilerek önümüzdeki yeni döneme şimdiden hazırlanmalıyız.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri