Mistik Müzik Festivali coşku ile başladı

14. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali, coşku ile başladı. Mavera Müzik Topluluğu ve Bosna-Hersek'ten gelen Hz. Hamza Topluluğu, gösterisi ile seyircileri mest etti

Türk-İslam mutasavvıfı ve şairi Mevlana Celaleddini Rumi'nin 810. doğum yıl dönümü etkinlikleri Konya'da başladı. Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce organize edilen ve 8 gün sürecek festivalin ilk gününde Mavere Müzik Topluluğu, ikinci gününde ise Bosna-Hersek'ten gelen Hz. Hamza Topluluğu sahne aldı.  Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıları ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

HZ. HAMZA TOPLULUĞU MEST ETTİ

14. Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nin ikinci gününde Bosna-Hersek'ten gelen Hz. Hamza Topluluğu sahne aldı. Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen festivale Konya'da okuyan Bosna-Hersekli öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 1993 yılında Bosna'daki savaş yıllarında kurulan Hz. Hamza Topluluğu, okudukları ilahilerle davetlilerin büyük beğenisi topladı. Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Hz. Hamza Camii'nde bir araya geldikleri için bu isimle tanınan grup, geleneksel Boşnak müziği ile ezgilerini seslendiriyor. Hz. Hamza Topluluğu 20 yıldır Avrupa'da Müslüman toplumların bulunduğu ülkelerde konserler veriyor. Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki Müslümanlar arasında büyük başarılar elde eden Hz. Hamza Topluluğu, beğeniyle takip edilen yeni tarzlarıyla savaşın acılarına rağmen dört elle sarıldıkları manevi duyuşlarını davetlilerle paylaştı. Etkinliğin sonunda davetlilerin büyük alkışını alan Hz. Hamza Topluluğu üyelerine plaket takdimi yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri