Büyük umutlarla Chelsea'den transfer edilen ve geldiği sezondan itibaren yükselen bir grafik çizen Stoch bu sezon ise düşüşe geçmişti. Antrenmanlardaki ve sahadaki isteksiz ve etkisiz performansı ile Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'dan kesik yiyen Stoch uzun süredir ilk on birde forma giyemiyordu.
Ancak Slovak futbolcunun özellikle milli maçlar nedeniyle lige verilen arada gösterdiği istekli ve hırslı performans Aykut Kocaman'ın dikkatini çekti. Son olarak ligde oynanan Akhisar Belediyespor maçında Caner'in yerine oyuna giren Stoch'un bu maçta gösterdiği performans teknik ekip tarafından beğeni topladı.
Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında oynanan Akhisar Belediyespor maçında oyundan çıkarken sinirli tavırlarıyla dikkat çeken ve saha kenarındaki su şişesini tekmeleyerek taraftarlardan tepki alan Caner Erkin'i dinlendirmek isteyen Aykut Kocaman'ın Lazio maçında bu futbolcu yerine Stoch'u ilk on birde başlatmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Hafta içi yapılan antrenmanlarda bu futbolcu ile yakından ilgilenen Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın Stoch'a 'Bundan sonra forma senin' dediğide iddia edildi. UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finali'nde 4 Nisan Perşembe akşamı Lazio ile karşılaşacak olan Fenerbahçe bugün akşam saatlerinde Can Bartu Tesislerinde yapacağı antrenman ile çalışmalarını tamamlayarak kampa girecek.
UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finali ilk karşılaşmasında karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe-Lazio maçı yarın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak. TSİ 22:05'te başlayacak olan maç Startv ekranlarından yayınlanacak.
Lazio ile oynanacak olan kritik maç öncesi açıklamalar yapan Stoch 'Gerekeni yapacağız' dedi. FBTV'ye konuşan Stoch “Avrupa UEFA Ligi’nde çeyrek finale yükselen her takım iyi. Lazio’da bunlardan bir tanesi. İtalya’nın güçlü ekiplerinden. İyi hazırlandık, gerekeni yapacağız” dedi.
Gol yemeden gol atmaları gerektiğini belirten Slovak yıldız, “Takım olarak iyi mücadele etmeliyiz ve yardımlaşmalıyız. İlk maçta sahamızda gol yememek gerekiyor ve daha fazla gol atmalıyız. Şu ana kadar iyi geldik, bundan sonrası içinde iddiamız var” diye konuştu.
Taraftarların dikkatli olmasında isteyen Stoch, “Bizim için zor geçen 2 seyircisiz maçın ardından en sonunda taraftarımızla kavuşuyoruz. UEFA ile ilgili malum durum ortada. Herkes birbirine çok dikkat etsin. Gözler üzerimizde. Biz el ele, taraftarın da muhteşem desteği ile bu zor günleri aşarız” ifadelerini kullandı.
Tarihi maç öncesi görüşlerini bildiren bir diğer futbolcu Joseph Yobo ise, “Gerçekten camiamız ve bizim için tarihi bir maç. Çalışmalarımız devam ediyor. Büyük bir heyecanla maçı bekliyoruz. Lazio iyi ve güçlü bir takım. Rakibimize saygı duyuyoruz. Çeyrek finale yükselen her takımda iyi oyuncular var.Biz de çok iyi oyuncular var. Her maça olduğu gibi bu karşılaşmaya da konsantre olarak hazırlanıyoruz. Taraftarımız olmadan hedeflerimize ulaşmamız kolay değil. 2 maçta seyircisiz oynadık ve bunun acısını çektik, şimdi onlara kavuşuyoruz. O büyük gücü sahaya yansıtabilirsek, ilk maçtan avantajlı skorla döneceğimizi düşünüyorum. Taraftarlar dikkatli olsun. Avrupa’daki durumumuz malum. Yüzde yüz destekle taraftarımızı yanımızda göreceğimizden eminiz” açıklamasını yaptı.