Milyonların yeni telefonları

İster eski olsun ister yeni, iPhone'ların yüksek satış rakamlarını devam ettirmesi bekleniyor.

Apple'ın yeni telefonları iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, an itibarıyla en çok satan güncel telefonlar arasında gösteriliyor. Analistler ise, hem içinde bulunduğumuz çeyrekte hem de önümüzdeki çeyrekte iPhone'ların on milyonlarca satmaya devam edeceğini ön görüyor.

KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun söylemlerine göre Apple, 2014'ün son çeyreği itibarıyla 71.5 milyon iPhone dağıtımı gerçekleştirecek. Bu rakama tabii ki eski ve yeni olmak üzere birçok iPhone modeli dahil ediliyor. En çok dağıtılıp satılması beklenen model ise, 41 milyonu aşması muhtemel satış adediyle iPhone 6. 4.7 inç ekranı bulunan telefon, ağabeyi diyebileceğimiz 5.5 inçlik iPhone 6 Plus'a ciddi bir fark atıyor. Zira iPhone 6 Plus'ın satışlarının bu çeyrekte 15 milyon civarında olacağı söyleniyor.

2015 yılının ilk çeyreğine adım attığımızda ise, 2014'ün son çeyreğine kıyasla dağıtım adedinde yaklaşık %31'lik toplam bir düşüş görülebilir. iPhone 6 satışlarının 21 milyon civarında, iPhone 6 Plus satışlarının da 10 milyon civarlarında seyredeceği öngörülüyor.

Peki siz ne dersiniz? Yeni iPhone'lar birçok özelliğiyle dikkat çekiyor, ama özellikle yazılımsal taraftaki sıkıntılar ve sürekli beklenen güncellemelerin tam verimli olamaması da can sıkıyor...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri