'Milli Görüş'ün çınarlarındandı! Ömrünü davaya adadı

Milli Görüş'ün çınarlarından, İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı ve Merhaba Gazetesi Yazarı Ali Galip Doğan, umredeyken Mekke'de vefat etti. Dava arkadaşları merhumu anlattı. Ömrünü hak davaya adayan merhum Doğan, ardından hoş bir seda bıraktı.

Toplumu aydınlatmak için gecesini gündüzüne katan, İslam davasını ve Milli Görüş’ün politikalarını insanlığa anlatmak için ileri yaşına rağmen durmadan çalışan Milli Görüş'ün çınarlarından, İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı ve Merhaba Gazetesi Yazarı Ali Galip Doğan, kutsal topraklarda vefat etti. Doğan, Mekke’de son nefesini vererek, Rabbine teslim oldu. Dava arkadaşları, merhum Ali Galip Doğan Hocayı Merhaba Gazetesi’ne anlattı.

DUASI KUTSAL TOPRAKLARDA SON NEFESİNİ VEREBİLMEK İÇİNDİ

Merhum Ali Galip Doğan Hoca ile çok samimi ve özel bir hukuklarının olduğunu belirten Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, “Hocamızla zaman zaman Erbakan hocamızı beraber ziyaret ettiğimiz zamanlar oldu” dedi. Merhum ile 1975 yılında tanışma fırsatlarının olduğunu hatırlatan Yalman, “Ali Galip Doğan Hoca, 50 yıl önce Yüksek İslam Enstitüsününün gerçekleştirmiş olduğu bir konferansta yedek subay elbisesi ile gelip konuşma gerçekleştirmişti. Hiç unutmuyorum. Yani resmi elbise ile bir konuşma gerçekleştirmişti. Ali Galip Doğan Hocamız hayatını hak davaya, İslam ve Milli Görüş davasına adamış bir insan. En önemli özelliklerinden birisi Konya çevresinde bulunan Allah dostları ile tanışır ve onlarla sohbet ederdi. Neredeyse her sene Ramazan umresine gider, fırsatı hiç kaçırmazdı. Bazı turizm şirketleri Ali Galip Doğan Hocanın o bölgeyi çok iyi bilmesinden kaynaklı onun rehberliğine ihtiyaç duyardı. Kutsal topraklarda son nefesini verebilmek adına hep dua ederdi. Rabbim dularını kabul etmiş olacak ki umre vazifesi esnasında Ali Galip Doğan Hocamız Hakk’a teslim oldu. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

SAADET PARTİLİ OLARAK ÖLMEYİ İSTİYORDU

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel de merhumun “Ölürken Saadet Partili ölmek istiyorum” ifadelerini hatırlattı.
Merhum Ali Galip Doğan’nın Milli Görüş Camiasının çok sevilen değerli bir ağabeyi olduğunu belirten Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, “Ali Galip Doğan hocamız dava çınarlarımızdandı. Aynı zamanda Konya İl Teşkilatımızda disiplin kurulu üyemizdi. Umre vazifesini yaparken, tam ihramlı hali ile işrak namazını kıldıktan hemen sonra sandalyede otururken vefat etti. Allah'tan Peygamber Efendimiz'e komşu eylemesini diliyorum” dedi. Ali Galip Doğan ile güzel hatıralarının bulunduğunu ifade eden Mehmet Demirel, daha sonra şunları kaydetti: “ İl başkanı seçildiğimde Ali Galip Doğan hocam, ‘ya başkanım ben disiplin kurulunda devam etmek istiyorum. Ölürken de Saadet Partili olarak ölmek istiyorum’ dedi. Merhum, ulu bir dava adamıydı. Onun için de disiplin kurulunda Ali Galip hocamıza yer vermiştik. Mekanı cennet olsun.”

HOCAMIZ HEP ÇİLE ÇEKTİ AMA ‘OF’ BİLE DEMEDİ

Ali Galip Hoca ile 1980’li yıllarda tanıştığını kaydeden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Korkmaz ise merhum Doğan’ın hep hayır işlerinde koşturduğunu ve Allah’ın da onun bu hayır işlerini arttırdığını söyledi. Doğan Hocanın sohbeti tatlı, ehl-i sünnet üzere yaşayan değerli bir şahsiyet olduğunu dile getiren Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hocamız; bildiklerini anlatan, gayretli, gecesi gündüzü olmayan, ihtiyacı olan herkese koşan birisiydi. Biz kendisini iyi biliyoruz, iyi tanıyoruz. Haklarımız varsa helal ediyoruz. Komşuluk da yaptık, güzel insandı. Hep hayırda koşardı. Gecesi gündüzü yoktu. Genç yaşta oğlu Osman'ı kaybetti bir soba zehirlenmesinden. Daha sonra Orhan'ı kaybetti. Böyle bazı çileleri, imtihanları oldu. Ama yine de bir gün bile ‘of’ demedi. Hocamız hep çile çekti. Hep ‘Kabe’ derdi. Kabe dilinden hiç düşmezdi ve Kabe’de ruhunu teslim etti. Allah, ondan razı olsun.”

MEMLEKETİ KONYA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Doğan için memleketi Konya’da ikindi namazına müteakip Sultan Selim Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Doğan'ın cenazesine merasimine; Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, eski Karatay Belediye Başkanı Mehmet Şen, eski Meram Belediye Başkanı Mustafa Özkan ve Cansuyu Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan ve diğer Milli Görüşçü Kuruluşların (MİLKO) il temsilcileriyle çok sayıda kişi katıldı. Merhaba Gazetesi olarak yazarımız Ali Galip Doğan’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı dileriz.

ALİ GALİP DOĞAN KİMDİR?

1946 yılında Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Eylikler Köyü’nde dünyaya gelen Ali Galip Doğan, küçük yaşta hafızlığını tamamladı. 1969 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra öğretmenlik yapmaya başlayan Doğan, eğitimci kimliğiyle gençlerin dini ve ahlaki gelişimine büyük katkı sağladı.
1977’de İrşad Derneği’ni, 1996’da ise İrşad Dayanışma Vakfı’nı kurarak Konya’da manevi eğitim ve dayanışma temelli birçok projeye öncülük etti. Vakfın misyonunu “imanlı, bilinçli, vatanına ve milletine bağlı nesiller yetiştirmek” olarak belirleyen Doğan, yardım ve eğitim çalışmalarında Türkiye genelinde tanındı. Doğan, son nefesine kadar Milli Görüş camiası için çalıştı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri