‘Milli bilinç oluşsun diye yazıyorum’

Türkiye’nin yakın tarihini konu alan ‘Pusu’ ve ‘Operasyon’ kitaplarının yazarı Mehmet Alper Süzer ‘’Özellikle gençlerimizde milli bilinç oluşsun diye yazmaya başladım” dedi.

Türkiye’nin yakın tarihini konu alan ‘Pusu’ ve ‘Operasyon’ kitaplarının yazarı Mehmet Alper Süzer ‘’Özellikle gençlerimizde milli bilinç oluşsun diye yazmaya başladım” dedi. Konya’da görev yapan TSK personeli ve aynı zamanda fizik alanından yüksek lisans bitirmiş Mehmet Alper Süzer, Türkiye’nin yakın tarihi ile alakalı yazdığı kitaplar Pusu ve Operasyon ile gençlerin milli bilinç sahibi olmaları adına farkındalık yapmak istediğini kaydetti. Pusu ve Operasyon kitaplarının yazarı Süzer, ‘’Bildiğimiz üzere yakın tarihimiz çok çalkantılı. Ben de yakın tarihimizi esas alarak özellikle gençlerde milli bilinç sağlamak adına kitap yazma kararı aldım. Fizik alanında yüksek lisans yaparken kazandığım yazma alışkanlığım kısa öyküler yazarak devam etti. Yazdığım öyküler kimi zaman ödüller de aldı. Bu sürecin akabinde kitap yazmaya karar verdim. Özellikle yakın tarih alanında bir farkındalık oluşturmak adına yazmaya başladım. İlk kitabımı 4 yıl önce çıkardım’’ şeklinde konuştu. 

YAŞADIKLARIMI KÂĞIDA DÖKMELİYDİM

Yaşadığı olayların da yazmaya başlamasında etkisi olduğuna değinen Mehmet Alper Süzer, ‘’Belli dönemlerde farklı yerlerde görevlerde bulunduk. Bir gün öncesi birlikte çay içtiğin, kahvaltı yaptığın arkadaşlarının şehit haberini alabiliyorsun. Bayrak inmesin, ezan dinmesin diye canını veren onlarca kahramanımız var bu topraklarda. Biraz da bu konular üzerinde durmaya çalıştım. Her ne kadar kitabın girişine anlatılanlar tamamen hayal ürünüdür diye yazsak da illa ki yaşanılmış olaylardan esinleniyorsun yazarken. İçinde bulunduğum çok farklı durumlar oldu. Arkadaşlarımın şehit cenazesine katıldığımda hissettiklerim ve öncesi sanki birikmişti içimde. Bunları bir yere dökmem gerekiyordu. Biraz da bundan ötürü yazmaya başladım. Özellikle gençlerimizin sahip oldukları değerleri bilmeleri ilk hedefim. Zaten gençlerimiz bugün Türk milletinin hiçbir ülkenin mandası olamayacağını kavramış durumda. Yalnızca refah içinde kendi bayrağımız altında yaşayabileceğimizi çocuklarımıza anlatmamız gerekiyor. Bu amaçlarla yazdım kitaplarımı’’ ifadelerini kullandı. Bir arkadaşı ile birlikte cinayet romanı üzerinde de çalıştığını belirten Süzer, son olarak şunları kaydetti: ‘’Bugünlerde bir arkadaşımla da cinayet romanları üzerinde çalışıyoruz. Özellikle uyuşturucu bağımlılığını ele alacağımız bu kitaplarda da toplumda bir farkındalık yapmak istiyoruz.’’

EYYÜB KARAKUZU 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri