Mevlana ve ailesi yarın temsili karşılanacak

Hazreti Mevlana ve Ailesinin Konya’ya gelişlerinin 782. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek temsili karşılama töreni yarın Gülbahçe’de gerçekleştirilecek.
Hazreti Mevlâna ve Ailesinin Konya’ya gelişlerinin bu yıl da çeşitli programlarla kutlanacağını hatırlatan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlâna’nın 782 yıldır Konya’nın manevi lideri olduğunu ve insanlara sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü öğrettiğini ifade etti. Dünyanın Hazreti Mevlana’nın barış, sevgi ve hoşgörünü anlayışına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, tüm dünyaya ışık olan Hazreti Mevlana ve Ailesinin temsili karşılama törenine tüm Konyalıları davet etti. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek Hazreti Mevlana ve Ailesi’nin Konya’ya Teşriflerinin 782’inci Yılı Temsili Karşılama Töreni 3 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 16.00’da Mevlana Müzesi Gülbahçe’de gerçekleşecektir.

Temsili karşılama rol alacak sanatçıların isimleri şöyle: Payidar Tüfekçioğlu: Aleaddin Keykubat, Nur Subaşı: Sultan-ul Ulema Bahaeddin Veled, Barış Hayta: Mevlana, Ece Prim: Gazi Hatun, Cem Kurtoğlu: Celaleddin Karatay, Sacit Onan: Muarrif.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri