Merhaba'ya birincilik

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'nin ve KAS ile birlikte düzenlediği 2014 Yerel Gazetecilik Ödülleri düzenlenen törenlerine sahiplerine takdim edildi. Merhaba Gazetesi haber dalında 1.'cilik ödülüne layık görüldü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'nin ve Kongred Adenaur Stiftung (KAS) ile birlikte düzenlediği  2014 Yerel Gazetecilik Ödülleri İzmir Hilton Otel'de gerçekleşen törenle sahiplerine takdim edildi. Ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, KAS Derneği Türkiye Temsilcisi Türkiye Temsilcisi Dr. Colin Dürkop, TGC Başkanı Turgay Olcayto, İzmir, Aydın ve Manisa illerinden gazeteciler katıldı.

MERHABA'YA HABER 1.'CİLİK ÖDÜLÜ

Törende ödül alan gazetecilerin eserleri sergilendi. Haber Dalında 1.'cilik ödülüne layık görülen Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyüken ödülünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in elinden aldı. Fotoğraf dalında 1.'lik ödülüne layık görülen Mehmet Emin Al ise ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. Yarışmada sayfa ödülü dalında 1.'lik ödülüne Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan, Juri Özel Ödülüne ise Hatay Güney Rüzgarı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Solak görüldü.

GAZETECİLİK YAPMAK ZORLAŞIYOR

Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, "Artan iktidar baskısı, ekonomik zorluklar gazetecilik mesleğinin yükünü her geçen gün artırıyor. Ülkemizde gazetecilik yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Gazetecilik zor ve özveri isteyen bir meslek. Ödül alan tüm gazeteci arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

YEREL GAZETECİLİK GÜÇLENMELİ

Konrad-Stiftung Derneği Türkiye Temsilcisi (KAS) Dr. Colin Dürkop, konuşmasına KAS ile bilgi vererek başladı. Dürkop, şunları dile getirdi: “Konrad Adenauer Stiftung Derneği, 1964 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti’nin ilk Şansölyesi (Başbakanı) adına kurulmuş bir dernektir. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya’nın yeniden inşası için çeşitli çalışmalarda bulunmuş olan KAS’ın ilkeleri ışığında dünyada barış, özgürlük, hak ve adaletin yerleşmesi ve güçlenmesi için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Dünyada 80 ülkede toplam 120 proje yürütmekteyiz. Türkiye’de de faaliyetlerimize 1983 yılında başladık. Türk Demokrasi Vakfı, Türkiye Belediyeler Birliği ve TOSYÖV ile yürütülen çalışmaların yanı sıra 1998 yılında da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile medya projesini başlattık. Bu işbirliği 20 yıldır bu güzel işbirliği devam etmektedir. Medya halkın sesi olmalı ve o sesi tüm ülkeye duyurmalıdırlar. İşte o zaman demokrasilerin güçlenmesi için açılan kapıdan içeri girerler. İşte bunun için yerel gazeteciliğin güçlenmesine destek olmalıyız. Bu tür yarışmalarda daha fazla katılım olmasını bekliyoruz. Yarışmada ödül alan gazetecileri kutluyorum.”

GAZETECİ KIRIMI SÜRÜYOR

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Yerel Medya Ödüllerinin marka haline geldiğini belirterek, "Yarışmaya çok güzel çalışmalarla katılımlar oldu. Juri üyelerimiz titizlikle çalıştı ve ödüle layık görülen eserleri seçti. TGC olarak meslek çalışanlarımıza yönelik projelerimiz ve eğitim seminerlerimiz devam edecek. Yerel gazeteler güçlendikçe demokrasimiz güçlenecektir. Yarışmada ödül alan tüm gazeteci kardeşlerimi kutluyorum" dedi. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş ise şunları söyledi:“Her yıl ortalama 1000 gazeteci işsiz kaldı. Sistematik olarak bir gazeteci kırımı söz konusu oldu. Yayın yasakları ve akreditasyon sürekli yaşandı. Yayın yasakları nedeniyle; gerçekleri ne bizler ne de vatandaş biliyor. Basın İş Yasası’nı değiştirme çabaları var. Gazeteci hem patron hem de iktidar karşısında bir kez daha güçsüzleştirilmek isteniyor." Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren gazetecileri ödülleri takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri