“Memurun kaybı telafi edilmeli”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ağustos’ta yapılacak olan 6’ncı toplu görüşme öncesi Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Kamu görevlileri gelir kaybı yaşıyor. Toplu sözleşme, bu kayıpları telafi etmek için iyi bir fırsat” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 5 milyona yakın memuru yakından ilgilendiren ve Ağustos ayında yapılacak olan 6’ncı toplu görüşme öncesi Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti. Ziyarette milyonlarca memuru ilgilendiren konular ele alındı. 5’inci toplu sözleşme sürecinde alınan kararların memura faydasının olmadığını, aksine enflasyon karşısında memurun ezildiğini ifade eden Yalçın, “Kamu görevlileri gelir kaybı yaşıyor. 2021’in Ocak ayında maaşlara hakem heyeti kararı gereği yüzde 3 oranında zam yapıldı. Ancak daha 5’inci ayda ortaya çıkan enflasyon yüzde 6,38 oldu. Toplu sözleşme, bu kayıpları telafi etmek için iyi bir fırsat. Bu fırsatın değerlendirileceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) karar verilen ancak uygulamaya konulmayan sözleşmeli istihdam ile ilgili sorunları ele alacak komisyonun kurulmasına da değinen Yalçın, “Toplu sözleşmede sözleşmeliler konusuna da bir çözüm üretmeliyiz. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda üç yılı geçmeyecek şekilde kurumlara çerçeve çizme konusunda yönetmeliklerde yapılması gereken değişiklerle ilgili aldığımız KPDK kararı da bir an önce hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

“SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

Kamu görevlilerinin sorunlarının farkında olduklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamu görevlilerinin beklenti ve taleplerinin farkındayız. Sorunlu alanların, kamu görevlilerinin stresli olduğu konuların bilincindeyiz. Bunları birlikte çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri