Melikşah Parkı yeniden yapılıyor

Meram Belediyesi tarafından Meram Yaka Sivaslı Ali Kemal Caddesi üzerinde yeniden yaptırılacak olan ve içinde emekliler konağı, muhtar ofisi, kafeterya, trafik eğitim alanının yanı sıra engellilerin kolay kullanabileceği şekilde projelendirilen Melikşah P

Melikşah Parkı’nı planlarken ticari bir mantıkla hareket etmediklerine dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “Bu alan içinde yer alan dükkanları da park projesine dahil ettik. 7 bin 800 metrekareye oturacak olan bu park, emekliler konağıyla, muhtar ofisiyle, trafik eğitim alanlarıyla, engelli yavrularımız için özel olarak tasarlanan fitness spor ve oyun aletleriyle ve yürüyüş parkurlarıyla fonksiyonel bir park olacak” dedi.

Çalışmalarda ‘Minimum maliyet ve maksimum fayda’ prensibiyle hareket ettiklerini de belirten Kalaycı, “Bu parkın yüzde 80’e yakın kısmı belediye çalışanları tarafından yapılmaktadır. Haziran ayı içerisinde hizmete açmayı planladığımız parkın yaklaşık maliyeti 800 bin TL. Melikşah Parkı’nın tamamlanmasıyla Hoca Ahmet Fakih Parkı ile bölgede güzel bir yeşil doku koridoru oluşacak” diye konuştu.
Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’de konuşmasında Nisan yağmurlarıyla birlikte Meram’da hizmet yağmurunun devam ettiğini söyledi. Selvi, “Bir tarafta Hoca Ahmet Fakih Parkı diğer tarafta da Melikşah Parkı ile Meram özlenen yeşil dokusuyla birlikte hem imar alanında hem kentsel dönüşüm ve diğer altyapı hizmetleriyle gelişmeye, büyümeye devam ediyor” dedi. Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, son dönemde yapılan hizmetlerle engelli vatandaşların toplumla daha iyi kaynaştığını söyledi.
Belediye çalışmalarını üçlü saç ayağına benzeten Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mithat Büyükalim, “Meram Belediyemiz tarafından yapılacak bu park fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini bir arada bulundurmaktadır. Belediye başkanımızı ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Son olarak kürsüye gelen AKP Konya İl Başkan Vekili Ziya Özboyacı’nın yaptığı konuşmadan sonra protokol mensupları ve Meram Belediyespor’un engelli haltercileri butona hep birlikte basarak Melikşah Parkı’nın temelini attı.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri