Mahalleliden Eğitim Binasının Hükümete Yakın Vakıflara Verilmesine Tepki

Küçükçekmece’de mahalle sakinleri, müzik eğitimi için halkın kullanması amacıyla yapılan ve belediyeye ait binanın hükümete yakın iki vakfa tahsis edildiğini belirterek eylem yaptı. Musiki eğitimi için bu vakıflara verildiği açıklaması...

Küçükçekmece’de mahalle sakinleri, müzik eğitimi için halkın kullanması amacıyla yapılan ve belediyeye ait binanın hükümete yakın iki vakfa tahsis edildiğini belirterek eylem yaptı. Musiki eğitimi için bu vakıflara verildiği açıklaması yapıldığını belirten mahalleli, söz konusu vakıfların görev alanında musiki eğitimi bulunmadığını savundu. Mahalleliye göre asıl amaç binayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu belirtilen TÜRGEV’e kazandırmak.

Atakent Mahallesi sakinleri Müzik Akademisi binasının yanına yapılan iki yeni binanın ‘hükümete yakın’ olarak niteledikleri Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verildiğini savundu. Daha önce halkın kullanımı için yapıldığı söylenen bu binalara iki vakfın bayrağının asıldığını, tepki üzerine indirildiğini belirten mahalle sakinleri eylem yaptı. Ali İsmail Korkmaz Parkı’nda toplanan vatandaşlar pankart ve sloganlar eşliğinde Müzik Akademisi binasına kadar yürüdü.

Vatandaşlar adanı basın açıklamasını okuyan Naci Dolunay, eylemlerinin amacının söz konusu iki binanın yandaş vakıflara peşkeş çekilmesini engellemek olduğunu söyledi. Müzik Akademisi’nin yanında yapılan iki binanın halkın faydalanacağı bir müzik okulu ve sosyal tesis olarak planlandığını belirten Dolunay, bunun eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından da ifade edildiğini kaydetti.

20 gün önce ortada herhangi bir protokol yokken binaya Ensar Vakfı’nın flamalarının asıldığını ifade eden Dolunay, “Mahalle halkının tepkisi üzerine flamalar indirildi. Bu husus belediye yetkilileriyle görüşüldüğünde binanın Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’ne verileceği ve Atakent’in buna ihtiyacı olduğu belirtilmiştir. Tabi bu ihtiyacın ne olduğu, neye göre ve nasıl belirlendiği şeklinde sorularımız cevapsız kalmıştır.” dedi.

İki vakfın AKP’ye yandaş kurumlar olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Dolunay, “Ensar Vakfı’nın TÜRGEV ile yakın ilişkide olduğu bu iki vakfın web sayfalarında görülecektir.” diye konuştu.

Asıl amacın söz konusu binaları TÜRGEV’e vermek olduğunu savunan Dolunay, “Bina TÜRGEV’in kamuoyundaki itibarının sarsılması ve olası tepkiler nedeniyle Ensar Vakfı üzerinden TÜRGEV’e verilmek istenmektedir.” dedi.

Tepkileri yumuşatmak adına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in açıklamada bulunduğunu kaydeden Dolunay, Karadeniz’in hazırlanan bir protokolle iki vakıfla işbirliği içerisinde tasavvuf musikisi dersleri vermeyi düşündüklerini açıkladığını söyledi. Dolunay, “Ancak anılan vakıfların vakıf senedinde, misyon ve amaçlarında tasavvuf musiki dersleri vermenin olmadığı, yandaş vakıflara yapılacak kıyağı gizleme ve tepkileri yumuşatma amacıyla uydurulduğu açıktır.” ifadelerini kullandı.

Tasavvuf derslerine karşı olmadıklarını hatta sevineceklerini dile getiren Dolunay, müzik eğitiminin yandaş vakıflar ve Bilal Erdoğan’ın değil Müzik Akademisi’nin işi olduğunu kaydetti. Yandaş vakıflar üzerinden TÜRGEV’in bu binadan elini çekmesini istediklerini ifade eden Dolunay, “Farklı işlerle meşgul olan Bilal Erdoğan’ın musiki işleri ile kendisini daha fazla yormamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından eylemciler müzik eşliğinde bir süre daha protestolarına devam ederek ardından dağıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri