Konya'ya sarı kodlu uyarı! 15 saat sürecek

Türkiye genelinde birçok ile sarı kodlu uyarı yapıldı. Listede Konya yer alıyor. 15 saat sürecek olan fırtınanın detayları paylaşıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya merkez ve ilçeleri için kritik bir uyarı yayınladı. Sarı kodlu uyarı, bugün (11 Nisan Cuma) saat 06:00 ile 21:00 arasında etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. Aynı saatlerde kar yağışı ihtimali de bulunduğu için söz konusu durumun tipiye dönüşebileceği söyleniyor.

RÜZGAR HIZI 80 KM/SAATİ BULABİLİR

Yapılan değerlendirmelere göre, Konya genelinde rüzgarın hızının saatte 40 ila 60 kilometre arasında esmesi beklenirken, yüksek kesimlerde bu hızın saatte 80 kilometreyi bulabileceği tahmin ediliyor. Bu durum, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi çeşitli olumsuzluklara yol açabilir.

VATANDAŞLAR DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLMALI

Meteoroloji yetkilileri, sarı kodlu uyarı kapsamında Konya ve ilçelerinde yaşayan vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Özellikle sürücülerin ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı hazırlıklı olmaları, çatı ve benzeri yapıların güvenliğini kontrol etmeleri, ağaçlık ve direklerin bulunduğu alanlarda ise daha özenli davranmaları önem taşıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haberleri