Konya'ya evcil hayvan mezarı yapılacak mı? Tartışma çıkmıştı

Konya’da bir kesim, evcil hayvanlar için mezarlık yapılmasını talep ediyor. Bu düşünceye karşı çıkanlar ise mezarlığın sadece insanlara ait olduğunu dile getiriyor

Konya, birkaç gündür ‘evcil hayvan mezarı kaldırıldı’ iddialarıyla çalkalanıyor. Öne sürülen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Konya’nın Çumra ilçesinde bir vatandaş, hayatını kaybeden evcil bir hayvanını mezarlığa gömdü. Evcil hayvan için de mezar yapıldı. Belediye ekiplerinin mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle mezarı kaldırdığı ileri sürüldü. Bu konu, sosyal medyada tartışılmaya devam ediyor. Bir kesim mezarlıkların sadece insanlara ait olduğu düşüncesini savunurken, bir kesim de bu düşüncenin doğru olmadığını, hayvanların da yaşarken veya öldükten sonra huzura ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

‘İNSANLARIN HAYVANLARININ NEREYE GÖMÜLDÜĞÜNÜ BİLMESİ HAKKIDIR’

Konu ile ilgili bir paylaşım da 27. dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Esin Saat’ten geldi. Saat, şöyle bir paylaşıma imza attı: “Kuşu ölen çocuğa başsağlığına giden bir peygamberim ümmetiyiz. Hayvanlarını can dost bilen insanlarında onları nereye gömdüğünü bilmesi hakkıdır. O yüzden Konya’mızın hayvan mezarlığı yapmaya yetecek arazisi de vardır. Sayın Belediye başkanımızın kayıtsız kalmayacağını umut ediyorum…Konya’nın ihtiyacı vardır.” Esin Saat, bu paylaşımına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı da etiketledi.

TÜRKİYE’NİN İLK EVCİL HAYVAN MEZARLIĞI BURSA’DA YAPILDI

Türkiye’de bazı şehirlerde evcil hayvan mezarlığı bulunuyor. Ülkenin ilk resmi evcil hayvan mezarlığının Bursa’da açıldığı biliniyor. İstanbul ve Antalya gibi şehirlerde de pet mezarlığı yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri